Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

08. 08. 2020. 09:27 2

"Oluja nije legitimna ni bezgrešna ako Srbin prisustvuje proslavi"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin upitao je danas šta Hrvatska tačno slavi u Kninu "očišćenom od Srba", ako "Oluja" nije bila etničko čišćenje, i dodao da "nije dovoljno naći Srbina koji učestvuje u proslavi proterivanja njegovog naroda", da bi ta operacija "postala legitimna i bezgrešna".

Komentarišući izjavu hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić "meša u unutrašnja politička pitanja Hrvatske" i da "Oluja" nije bila etničko čišćenje, Vulin je rekao da je predstavnik Srba doveden u Knin na godišnjicu "Oluje" da bi hrvatski političari mogli da ga koriste kao argument za napade na Srbiju i dokaz da su Srbi razjedinjeni.


- Nije dovoljno spustiti cvet na jedno od mesta ubijanja Srba, a reći da je proterivanje 250.000 i ubijanje 2.000 Srba u 'Oluji' čin milosrđa, nije dovoljno pričati o kaznama za zločine, a od (hrvatskog generala Ante) Gotovine praviti heroja, nije dovoljno napasti Vučića da bi laž postala istina - naglasio je Vulin, a prenelo ministarstvo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati