Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 08. 2020. 14:10 16

Ko je Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde?

Tipičan Vučićev kadar, bivsi radikal, poslušan i pohlepan - osam stanova, dve kuće i dva poslovna prostora. Pavle Markov rođen je 1973. godine u Novom Sadu, a ono sto ga izdvaja od saradnika radikala, a potom naprednjaka je što ima legalnu diplomu Pravnog fakulteta.

Karijeru je započeo advokatskim poslom, ali se u tim vodama baš i nije snalazio. U Kikindi je oduvek bio poznat po ekstremnim stavovima, netoleranciji i po učešću u organizaciji poseta Vojislava Šešelja i Tomislava Nikolića. 2004. postao je načelnik opštinske uprave za vreme lokalne vlasti Srpske radikalne stranke, a 2008. godine i poslanik Šešeljevih radikala. Prilikom formiranja naprednjaka dvoumio se da li da napusti Vojvodu, što mu Vučić nije zaboravio, pa mu je trebalo mnogo lojalnosti i servilnosti da bi kasnije pridobio poverenje novog vođe.

Njegovo upravljanje Kikindom godinama protiče neprimećeno, jer se dešava jedno veliko ništa. Nekada pravi gospodski grad tavori, nema ozbiljnih investitora, a gradom vedre i oblače bivši radikali. Opštinska uprava i javna preduzeća su toliko nesposobni i neefikasni da će ostati upamćena neverovatna analiza samog Markova, koji je govorio o javnim preduzećima koja su pod njegovom stopostotnom kontrolom.

Markov tvrdi da "nijedno rukovodstvo u pet javnih preduzeća nije radilo na povećanju efikasnosti i boljim poslovnim rezultatima, kao i da javna preduzeća nisu poštovala nova zakonska uređenja sistema finansijskog upravljanja i kontrole, a naročito JKP '6. oktobar', koje je dozvolilo da se dugovi za vodu i kanalizaciju popnu na preko 250 miliona dinara. Komunalno je na neki način bilo država u državi, što stvara sumnju da u takvim okolnostima možete da radite šta želite. Plan nabavki se po ključu prepisivao iz godine u godinu, dok je opština, kao osnivač, pokrivala kapitalne investicije. Godinama smo slušali da neka javna preduzeća dobro i pozitivno posluju, a sada kada smo uradili celokupnu analizu, vidimo da su to sve bili lažni izveštaji".

- Komunalno je trošilo preko 60 odsto svojih operativnih troškova na zarade i doprinose. U Opštinskoj stambenoj agenciji prosečna bruto zarada iznosila je 159.000 dinara, a Gradsko zelenilo je, na primer, nabavilo rasad u vrednosti od 7 miliona dinara, a danas su te sadnice postale ogrevno drvo u vrednosti od 3,6 miliona dinara, što je gubitak od 3,4 miliona dinara - zvuči neverovatno, ali baš tako je govorio Markov o lokalnoj vlasti kojom upravlja.

Drugi mandat na čelu Kikinde, Markov završava sa neispunjenim obećanjem da će grad konačno dobiti fabriku za prečišćavanje vode, te svi građani i dalje nemaju ispravnu vodu za piće - u 21.veku

Markov će verovatno i dalje obavljati funkciju prvog čoveka Kikinde, iako je u sukobu sa Milenkom Jovanovim. Jovanov je prethodnih godina uradio sve ne bi li oslabio poziciju Markova u SNS-u, ali po svemu sudeći u tome nije uspeo.

Iako se nije isticao rezultatlma rada u svojstvu gradonačelnika, Markov je veoma dobro radio za sebe. Istraživačku portal krik.rs utvrdio je šokantnu imovinu prvog čoveka Kikinde, ali je odbio da za taj portal objasni kako, kada i na koji način je stekao.

NEPOKRETNA IMOVINA:

- stan, centar Kikinde 76m2 Markov poseduje dvosoban stan na prvom spratu u zgradi koja je 2014. godine dobila status kulturnog dobra

- stan, centar Kikinde 52m2 u istoj zgradi kao prethodni

- stan, centar Kikinnde 78m2 u istoj zgradi kao prethodna dva

- poslovni prostor, centar Kikinde 62m2 nalazi se u istoj zgradi kao i prethodno navedena tri stana

- kuĆa, centar Kikinde 167m2 u jednoj od najlepŠih ulica u gradu

- pomoĆni objekat, centar Kikinde 12m2 u dvoriŠtu pomenute kuĆe

- kuĆa, centar Kikinde 151m2 u istoj, jednoj od najlepŠih ulica u gradu

- stan Beograd, Savski venac 76m2

- stan 35m2 koji je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije ali podaci u katastru za takav stan koju se vode na njegovo ime ne postoje pa je nemoguĆe utvrditi lokaciju

- stan centar Kikinde 104m2 vodi se na majku Zorku i nalazi se u istoj ulici u kojoj Markov poseduje dve kuĆe

- stan Beograd, Centar, Stari grad 128m2 vodi se na majku Zorku i kupljen je 2017.

- stan, centar Kikinde 72m2 vodi se na sestru Veru

- poslovni prostor, centar Kikinda 52m2 vodi se na sestRu Veru Markov, a nalazi se u istoj ulici u kojoj se na majku vodi stan, a brat ima dve kuće.

- stan 80m2 Markov je prijavljivao Agenciji za borbu protiv korupcije od septembra 2012. do juna 2016. godine. U prva dva izveštaja je naveo da je stan kupio, a kasnije da ga je nasledio. Nije poznato u kom mestu se stan nalazi, niti kada i kome ga je prodao

POKRETNA IMOVINA:

- automobil BMW

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati