Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 08. 2020. 21:33 6

Ko je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva?

Na mestu gradonačelnika je još jedan bivši policajac, bivši čovek od poverenja Mlađana Dinkića, a danas poslušnik batinaša Branka Malovića i Aleksandra Vučića.

Rođen je 1973. u Pančevu, završio je Višu školu unutrašnjih poslova. U resoru Državne bezbednosti zaposlen je 1997. godine u vreme kad je šef bio Radomir Marković, koji je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora. U srpskoj tajnoj policiji Pavlov je radio skoro punih 12 godina, a onda je shvatio da bi svoje ambicije uz stečeno "iskustvo" najlakše ostvario uz G17 plus i Mlađana Dinkića.

Izlazi iz službe i kao Dinkićev kadar postaje ni manje ni vise nego direktor HIP Petrohemije, čije poslovanje za njegovog mandata je godinama istraživala policija. Ubrzo postaje i predsednik Pokrajinskog odbora G17 plus za Vojvodinu. O svom dvanaestogodišnjem kontraobaveštajnom radu u BIA, Pavlov je u jednom od intervjua rekao: "Bio sam neispunjen, taj posao mi je stvarao teskobu. Kao pojedinac sam bio neostvaren, životno i društveno. Od imovine ništa nisam imao, jer je sve bilo službeno. Na neki način osećao sam se kao zatvoren u sistemu i želeo sam iz njega da izađem".

Posle političkog kraha Mlađana Dinkića ostaje bez Petrohemije, ali preko starih policijskih veza stupa u kontakt sa Brankom Malovićem, ozloglašenim koordinatorom SNS za Južni Banat i započinje novi život - pristupa stranci Aleksandra Vučića i 2015. postaje gradonačelnik Pančeva!

Pavlov je oženjen Danijelom, koja je zaposlena u pančevačkom JKP "Vodovod i kanalizacija" Pančevo. Tokom Pavlovog mandata, kompanije u vlasništvu njegovih prijatelja su dobijale novac iz gradskog budžeta, kako otkriva KRIK.

- Ako bi se tako gledalo (da je to problem), niko u Pančevu ne bi dobijao nikakve subvencije, jer pola Pančeva poznajem - kaže Pavlov za KRIK. - Oni uživaju subvencije, moju pomoć mogu da uživaju u okviru zakona, ja ne bežim od toga.

Da li će ponovo biti na čelu Pančeva, kaže, zavisi samo od jednog čoveka.

- U suštini, postoji samo jedan čovek koji može da me ubedi, a to je predsednik države. Ali, onda ćemo morati da malo menjamo pravila igre, u smislu ovlašćenja gradonačelnika. Malo više prava ili malo slobodnije ruke gradonačelnika - rekao je Pavlov za KRIK.

Ostaje nejasno, ali i vrlo zanimljivo šta je ovime Pavlov zapravo hteo da kaže.

Imovinom Saše Pavlova bavio se istrazivački portal krik.rs.

Nepokretna imovina:

- Kuća u Pančevu od 190m2

- Pomoćni objekat 47 m2 je istom dvorištu u kojem je kuća.

- Pomoćni objekat od 27 m2 je u istom dvorištu u kojem je kuća.

- Zemljište od 523 m2 na kojem se nalaze kuća i pomoćni objekti

- Kuća u Pancevu od 91 m2 vodi se na oca Dušana i nalazi se pored njegove kuće i dvorišta. Na placu se nalaze i limarska radnja, garaža i još tri objekta.

- Pomoćni objekat od 20m2 u Penčevu vodi se na oca Dušana, a u katastru je upisan kao porodična stambena zgrada.

- Zemljište u širem centru Pančeva od 208m2 vodi se na oca Dušana i ima još jednog vlasnika.

- Stan u Pančevu od 61 m2 koji se nalazi u starom pančevačkom naselju Vojlovica, a otac Dušan ga je od Azotare otkupio za oko 8.000 maraka (oko 4000evra) i poklonio ga Saši Pavlovu

- Vikendica, Devojački bunar, Alibunar, vodi se na oca Dušana Pavlova

Pokretna imovina:

- Džip "Volkswagen Tiguan" kupio u aprilu 2019. godine. Nije ga u zakonskim rokovima prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

- Automobil "Peugeot 3008". Pavlov kaze da ga je prodao, ali se, kaže, taj auto još vodi na njegovo ime, jer nije stigao da prijavi promenu vlasništva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati