Podršku medicinarima dalo 2.566 građana | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 07. 2020. 23:46 16

Podršku medicinarima dalo 2.566 građana

Osim prosvetnih radnika, umetnika i advokata i građani su odlučili da svojim potpisima daju podršku lekarima okupljenim u neformalnoj grupi "Ujedinjeni protiv kovida", koja se oštro ogradila od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 i zatražila njegovu smenu.

- Ako je 2.760 lekara malo, napravili smo sajt da nas bude više u zahtevima: Ujedinjeni građani Srbije za UJEDINJENI PROTIV KOVIDA. Mi dole potpisani građani podržavamo lekare potpisnike "Ujedinjeni protiv kovida" u njihovim zahtevima - piše na sajtu na kome je do sada objavljeno 2.566 potpisa.

Pridruživanje ovoj inicijativi je moguće slanjem fotografisanog potpisa na e-mail: potpisgradjana@gmail.com, ili na stranici POTPIŠI direktno na sajtu.

Podsećamo, zahtevi lekara potpisnika ove peticije, kojih sad ima 2.760, su sledeći:

– da se javnosti objasni nadležnost nad bazom iza COVID portala,
– da se organizuje postupak pouzdanog utvrđivanja broja zaraženih, obolelih i umrlih od kovida-19, kako u opštoj populaciji, tako i među zdravstvenim radnicima.
– nezavisnu istragu; ukoliko se utvrdi da su podaci bili namerno zataškavani, za odgovorne koji su u tome svesno i namerno učestvovali treba tražiti profesionalnu, a i svaku drugu odgovornost.
– da odgovornost za nastalu štetu preuzme Krizni štab u celini.
– da se formira novi Krizni štab koji bi činili eksperti sa dokazanim stručnim i moralnim kvalitetima. Javnosti i novim članovima bi pod hitno trebalo razjasniti uzroke neuspeha trenutnog Kriznog štaba.
– da se stane na put zastrašivanju i politizaciji koji i inače, a naročito u epidemiji, ometaju dobru praksu i narušavaju lično dostojanstvo zdravstvenih radnika.

Lekare je podržalo hiljade prosvetnih radnika, stotine advokata i umetnika, a sada je uz njih stalo i 2.566 građana. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Novi simbol Beograda

Zoran Živković [25.09.2020.]


Video dana

"Život mora biti doživljen kao igra."

Anketa

Šta je za vas Goran Vesić?

Rezultati