Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 07. 2020. 10:22 15

Prosvetni radnici Vučiću i Brnabićki: Kako bez opreme da sprovodimo onlajn nastavu?

Pripreme za novu školsku godinu se uveliko vrše i u medijima iz ministarstva najavljuje nastavak onlajn nastave, a prosvetni radnici koji bi ovu nastavu sprovodili, pitaju se kako će da rade? Tako su iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije predsedniku Vučiću, ministru prosvete Šarčeviću i premijerki Brnabić ovo pitanje i postavili.

Nakon lekara, koji su nezadovoljni stanjem u zdravstvu i traže odgovornost i ostavke Kriznog štaba, sada su se pobunili i prosvetni radnici koji ukoliko se školska nastava od septembra bude izvodila onlajn, kako tvrde, neće imati tehničkih mogućnosti za njeno sprovođenje.

- Vrše se pripreme se za novu školsku godinu i uveliko se u medijima najavljuje nastavak onlajn nastave. Mi se pitamo na čemu ćemo raditi - navodi se u saopštenju koje su iz Unije sindikata poslali predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću.

Saopštenje Unije sindikata prosvetnih radnika prenosimo u celosti:

"U proteklom periodu, kada je trebalo profesionalno i odgovorno obavljati svoj posao, nastavnici ni jednog trenutka nisu razmišljali i sve svoje resurse stavili su na raspolaganje u cilju regularnog završetka školske godine. Sada se situacija menja, jer nešto što je bilo vanredno, treba pretočiti uredovno stanje, a to bi mogao da bude veliki problem, kako za nastavnike, tako i za decu i roditelje.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ima tačan podatak broja zaposlenih u obrazovanju, a dodatnim pitanjem u Informacionom sistemu „Dositej“, može se saznati koliko je laptopova potrebno, ne bi li se svakom nastavniku omogućilo sredstvo za onlajn nastavu.

Predlažemo da se laptopovi doniraju školi, a da ih nastavnici uzimaju na revers. Tako bi, jednog dana kada sve ovo prođe, škola izašla sa više tehničkih kapaciteta iz korona krize. U suprotnom, nije jasno kako da sprovodimo nastavu na daljinu, jer nemamo na čemu, i kada će nadležni prihvatiti da problem postoji i početi da ga rešavaju?!" - stoji u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika koji je potpisala predsednik Jasna Janković.

Posle lekara, glas su digli i prosvetni radnici. Čekamo odgovor Vučića i Brnabićke?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati