Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

12. 07. 2020. 21:32 0

Studenti Filozofskog pozvali kolege na protest u ponedeljak

Povodom odluke uprave Filozofskog fakulteta da se „kovid“ rok ograniči samo na one koji mogu dokumentacijom da dokažu da su oboleli u vremenu pandemije studenti ovog fakulteta su pozvali kolege da dođu u ponedeljak na protest na plato ispred Filozofskog u 12 sati.

Studenti zahtevaju da ovaj rok bude dostupan svakom studentu i studentkinji i za to navode nekoliko argumenata, prenosi Danas:

1. Dobro je poznato da tu dokumentaciju ne dobija svako ko je zaražen. Takođe, znamo da je trenutno Beograd jedan od najugroženijih gradova u Srbiji povodom pandemije i da to izaziva dodatan stres i rizik našim kolegama i kolegenicama pri donošenju odluke da izađu na ispit (u julskom roku po rečima prodekana za nastavu dr. Nebojše Grubora imali smo 9000 prijava, a na ispite je izašlo svega par stotina ljudi).

2. S obzirom na to da su mnog drugi fakulteti obezbedili svojim studentima JUL 2 (Pravni, Ekonomski, FPN, FON,…), smatramo da bi korektna zamena za to bio ovaj rok na našem fakultetu.

3. Ne vidimo razlog da se dodatno komplikuje situacija sa slanjem dokumentacije, kada će profesori svejedno biti na fakultetu i ispitivati studente.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati