Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 07. 2020. 13:30 47

SNS STRUČNJAK Ko je lekar koji je rekao "Neka demonstrante leči njihova mama, ja neću"

Radiolog u Dijagnostičarskom centru "Hram" Gradimir Dragutinović izazvao je bes kod građana pošto je je gostujući na jednoj televiziji istakao da mu "ne pada na pamet da leči one koje je tokom protesta pretukla policija" i tako osramotio časnu profesiju i "pljunuo" na Hipokratovu zakletvu. Imajući u vidu, međutim, njegovu blisku prošlost, a i sadašnjost, ta njegova izjava nažalost nije iznenađujuća jer to radi velika većina "SNS lekara".

- Neću da lečim one koje je tukla policija, neka ih leči njihova mama - rekao je on i izazvao veliku polemiku i salvu uvreda na društvenim mrežama.

Dragutinović je, inače, klasičan SNS kadar, a uz aktuelnu vladajuću stranku bio je gotovo od samog njenog stvaranja.

Pre nekoliko godina izabran je za predsednika Saveta za zdravstvo i socijalnu politiku Srpske napredne stranke, a spekulisalo se 2014. da mu u čast odanosti spremaju ministarsku fotelju. Od toga nije bilo ništa, ali ostao je i dalje veran režimu.

- Cilj ovog sastanka je upoznavanje zdravstva, odnosno predsednika drugih saveta i organizovanje i kadrovske strukture koja treba da preuzme funkcije novog razvoja u praktičnom putu u promene koje ovo društvo zahteva i očekuje od Srpske napredne stranke - rekao je Dragutinović 2011. godine na sednici Saveta za zdravstvo i politiku SNS-a na Čukarici.

Redovan je čest gost na televizijama sa nacionalnom frekvencijom naklonjenim Aleksandru Vučiću i vladajućoj stranci, a čak i tamo izazivao je kontroverze i rasprave sa kolegama i gostima.

- Pacijenti pre nego što odu lekaru na lečenje, treba da budu upućeni kako treba da ih neko leči. Ali oni ne znaju i ne postoji udžbenik ili uputstvo za to. Ponekad kada se šalim, ja kažem "zašto misliš da doktor bolje radi nego što ti radiš na svom radnom mestu". Nemamo mi idealne doktore, imaju razne poroke, pitanje je da li je nešto dobro naučio - rekao je Dragutinović u jednoj emisiji, izazvavši "kolutanje očiju" i replike ostalih gostiju.

Na pitanje da li pacijent treba da gugla kada je neki lekar poslednji put negde predavao, odgovorio je:

- Tako je, kao što gugla za dobre cipele, za dobru jaknu, on mora da gugla i kome poklanja poverenje.

S obzirom na to da je javno istakao da neće da leči građane koji su bili na protestima, iako ga Hipokratova zakletva obavezuje da mora svakom pojedincu u bilo kom momentu da pomogne kad od njega zatraži lečenje, pitanje je kako će potencijalni pacijenti ubuduće reagovati kad u gugl pretraživaču upišu ime: Gradimir Dragutinović, radiolog u Dijagnostičarskom centru "Hram".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 47

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati