Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 07. 2020. 23:29 15

Stefanović: Bacali suzavac na policiju - 30 minuta!

Demonstranti su bacali suzavac na policiju 30 minuta. Policija je imala naređenje i nije koristila suzavac. Nekom je bilo potrebno nasilje, ali čuli ste ono što je predsednik rekao, nasilje nikada neće pobediti u Srbiji. Privešćemo svakog licu pravde ko se bude drznuo da ugrozi bezbednost i imovinu - rekao je ministar policije Nebojša Stefanović, koji je krivicu za nerede svalio na okupljeni narod, iako smo videli svu moguću brutalnost policije u prethodna dva dana.

- Oni žele da se fizičkom silom preuzme vlast bez izbora i bez volje naroda. Policajci su bili izloženi linču. Ne znam zašto nasiljem neko želi da dođe na vlast. Pored svega toga policija je bila uzdržana, krenuli su u kontranapad kada je njihov život bio u opasnosti, kada su krenuli da ih tuku mokama, kamenicama, lopatama čak i Molotovljevim koktelima - naveo je Stefanović.

On je dodao da je protest nezakonit.

- Niko ga nije prijavio, niti su poštovali epidemiološke mere, niti ih to zanima. Bili su ispred Skupštine, policija je bila mirna, tim ljudima je očigledno trebala provokacija policije, sukob sa policije koja je samo štitila imovinu. To su činili samo da bi došli na vlast.

Večeras je, kaže on, povređeno 10 policajaca.

- Imali smo jednog sa obe polomljene noge, tako što su ga gurali sa stepeništa da padne. Zašto to? kakav monstrum morate da budete da oduzmete nekom život zato što čuva imovinu svoje zemlje, svih nas. Kako se osećaju njihvoe porodice? Užasne stvari su se dešavale, a policija je na nromalan način povratila kontrolu, preduzimala posebne mere da bi građani imali slobodu, da ne dozvole da ih nasilnici maltretiraju - kazao je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati