Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

08. 07. 2020. 08:52 28

Rebić "vučićevski": Ovo je šačica huligana!

Direktor policije Vladimir Rebić kao organizatore upada u Skupštinu Srbije označio je Damnjana Kneževića i narodnog poslanika Sđana Noga i očekuje da će organizatori celog protesta biti utvrđeni u toku dana.

Rebić je na RTS-u rekao da je Knežević sa još četiri osobe sinoć uhapšen kada je upao u Skupštinu, dok se za hapšenje Noga, kako je rekao, "čeka stav tužilaštva".

Direktor policije kazao je da je bio iznenađen jer je sinoćno okupljanje bilo spontano i nenajavljeno, kao i da je posebno iznenađen da "u demokratskom društvu neko kamenjem ugrožava život policije koja je pomagala gradjanima u borbi protiv korone". 

On je dodao da su teže povređena 43 policijska službenika i 17 demonstranata čiji stepen povreda će se tek utvrditi, zapaljeno je pet službenih vozila, povređena su tri policijska konja, uništeno više od 70 štitova i ostale opreme. Istakao je da je važno da je policija uspela da uspostavi javni red za šta joj je trebalo nekoliko sati. 

- Svi ljudi će biti bezbedni, ovo je šačica huligana. Sprečili smo njihov pir i neka računaju da im plan neće poći za rukom , imamo odličnu saradnju sa tužialštvom, svi huligani će biti procesuirani - rekao je Rebić.

On je dodao da je sinoć bilo angažovano oko 200 policajaca, da su se uzdržavali od primene sile i da su reagovali tek kad su napadnuti, kao i da su priveli ukupno 23 osobe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati