Društvo i ekonomija

Sonja Brkić

05. 07. 2020. 14:27 23

Bivša predsednica Vrhovnog suda: A ako se Vučić više iznervira?

Sonja Brkić, bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije i nekadašnja predsednica Republičke izborne komisije, reagovala je na naš tekst "Vučić pljunuo u lice svim novinarima i urednicima RTS! I šta sad?" i preko Direktno.rs se obratila direktno Aleksandru Vučiću.

Obraćanje gospođe Sonje Brkić predsedniku Srbije prenosimo u celosti:

Ne bih se složola da je predsednik nevaspitan. Mislim da nije bitno ni to da li se nanervirao. Nedopustivo je da vređa bilo koga, nedopustiv je njegov odnos prema novinarki i prema nama koji gledamo program.To će predsednik AV raditi svima nama dok mu dozvoljavamo. To je osoba koja očekuje od svih ljudi privilegovan, specijaln tretman i potčinjenost drugih. 

Očekuje da se prema njemu pokazuje samo divljenje i obožavanje. Jasno pokazuje da o sebi misli kao o moćnoj i jedinstvenoj osobi, neviđene inteligencije, od koga smo svi mi zavisni. To se i čuje i vidi iz njegovog ponašanja pred kamerama. Kada izostane divljenje, kad mu se postave normalna pitanja o onome što ljude interesuje, AV se oseća ugroženim. Zato se valjda malo nanervira. Zato nipodaštava, vređa, omalovažava i maltretira ljude. Novinar ima pravo i obavezu da pita, javna ličnost da odgovara na pitanje. 

AV neće da odgovara, preuzima vođenje emisije, ispoljava emocije u preteranim i neukusnim količinama na zastrašujući način. Pitam se javno: šta bi se desilo da se predsednik nanervira malo više, ili mnogo? Osobu sa ovakvim psihičkim poremećajem nije dobro imati na tako visokoj funkciju. 

Treba ga za početak B o j k o v a t i na mnogo načina. Bojkot, opozicijo.

Sonja Brkić, bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati