Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 07. 2020. 16:05 5

NIŠTA OD ZAHTEVA Studenti u domu samo do kraja jula

Prema odluci Ministarstva prosvete, a na osnovu zahteva studenata Beogradskog univerziteta da im se, između ostalog, omogućii da ostanu u domovima do kraja leta, studenti će ipak morati da se isele iz domova čim se završi julski ispitni rok. Inače, zahtev da se ostane tokom celog leta u domovima je bio prvi i najvažniji.

- Svi studenti koji imaju ispitne rokove ostaju u studentskim domovima do 20. jula 2020. godine ili do kraja ispitnog roka u zavisnosti od fakulteta, kao što je prvobitno planirano. Od 7.800 studenata koji se nalaze u domovima trenutno je pozitivno 49 i nalaze se u izolaciji. Svi ostali zaraženi studenti na osnovu izveštaja Studentske poliklinike ne žive u domovima. Stanje u domovina je pod kotrolom, a studenti će moći da završe ispitni rok - navodi se na sajtu Ministarstva prosvete.

Dalje se navodi koje se sve mere zaštite i prevencije u objektima ustanove "Studentski centar Beograd".

Podsetimo, studenti su nakon najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića u četvrtak na RTS-u da će domovi biti zatvoreni protestovali najpre ispred svojih domova, nakon čega su došli do platoa ispred Narodne skupštine. Sutradan, u petak su se okupili ispred Filozofskog fakulteta, gde im se pridružila i rektorka Ivanka Popović. Oni su tada izneli svoje zahteve i dali rok od tri dana da oni budu ispunjeni.

Kako su studenti rekli, u slučaju da njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, oni će nastaviti i radikalizovati svoje proteste. Kao što vidimo, prvi i glavni od njih Ministarstvo nije ispunilo. Pored zatvaranja domova koje je bilo povod za  izlazak, oni traže i dodatni rok za sve studente, još jedan dodatni rok za studente zaražene koronavirusom, besplatno i blagovremeno testiranje, ostavke studentskih predstavnika na čelu SKONUS-a i Studentskog parlamenta, kao i budžet za sve studente u školskoj 2020/21. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati