Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

28. 06. 2020. 22:04 23

"U ponedeljak uvodimo dodatne restriktivne mere"

Premijerka Ana Brnabić kazala je da će danas "verovatno" biti uvedene restriktivne mere u više gradova, nalik na one koje su u proteklih nekoliko dana uvele pojedine lokalne samouprave usled razbuktavanja kovid-19.

Ona je na TV Pink kazala da će se danas u 10 časova biti održan sastanak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, i da se neće uvoditi potpune zabrane kretanja ili okupljanje, kao tokom vanrednog stanja.
Podsetila je da su različiti oblici vanrednog stanja za sada uvedeni u Novom Pazaru, Kragujevcu, Užicu i Vranju.

Po njenim rečima, mere će mere biti na snazi u pojedinim mestima, a ne na čitavoj teritoriji Srbiji.

- Beograd svakako, u njemu ima najviše zaraženih, ne po glavi stanovnika već ukupno, ali opet dve trećine svih zaraženih je u Beogradu. To je uglavnom mlađa populacija, pa ćemo da gledamo kako da targetiramo mere i da rešimo taj problem u tom trenutku - kazala je premijerka.

Navela je i da će se "svakako" zabraniti rad noćnih klubova, a da će zabrana ili ograničenje rada restorana takođe biti razmotrena.
Kazala je da je "razmišljala šta je pametno (u trenutnoj situaciji)" i da je "očigledno" da će korona biti prisutna sve dok se ne razvije vakcina protiv kovid-19.

- Vi do tada morate da živite... I ti klubovi, i ti restorani su ekonomija, koji pune budžet iz kog se isplaćuju penzije - rekla je ona.

Premijerka je navela da za sada nema novih slučajeva u Vladi Srbije, da je "korona rizik koju profesija (političara) nosi sa sobom" i da se ona ranije testirala, kada se ispostavilo da je osoba sa kojom je bila u kontaktu bila pozitivna na koronavirus.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati