Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

26. 06. 2020. 11:57 0

Sud odbio da Jutki odredi pritvor, nastavak suđenja 10. jula

Osnovni sud u Kruševcu odbio je predlog tužilaštva da se Milutinu Jeličiću Jutki, odredi pritvor. Pritvor je zatražen nakon što se ni Jutka, ali ni njegov advokatski tim nisu pojavili na pretresu koji je trebalo da se održi 19. juna.

 

Glavni pretres na kojem su trebale da se iznesu završne reči, a onda i presuda, već tri puta je odlogan od 24. marta. Naredni je zakazan za 10. jul sa početkom u 12 sati.

- Osnovni sud u Kruševcu je rešenjem od 22. juna odbio predlog tužilaštva za određivanje pritvora protiv okrivljenog Milutina Jeličića, iz razloga što još uvek nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za određivanje pritvora - navodi sud.

Osnovno javno tužilatvo zatražilo je 19. juna da sud Jutki odredi pritvor zbog njegovog izbegavanja da se pojavi na poslednja dva glavna pretresa.

Zbog toga je odlagano iznošenje završnih reči u postupku koji se protiv bivšeg predsednika opštine Brus vodi, zbog krivičnih dela polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje prema bivšoj saradnici Mariji Lukić.

Izborna lista "Za moderan Brus" koju je predvodio Milutin Jeličić Jutka osvojila je samo sedam mandata. Naprednjaci su odneli ubedljivu pobedu u Brusu, osvojivši 16 od ukupno 29 odborničkih mandata u lokalnoj skupštini.

Inače, izborni dan obeležilo je pojavljivanje Milutina Jeličića Jutke, na biračkom mestu u toj opštini. Njegovo pojavljivanje dobilo je značaju jer je samo dva dana pre toga izbegao privođenje u Osnovni sud u Kruševcu nakon što je odbio da se pojavi na suđenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati