Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 06. 2020. 19:03 17

VUČIĆ I DAČIĆ PREVARILI GRAĐANE Srpskim turistima nije dozvoljen ulaz u Grčku - ko će da nadoknadi štetu?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić punih mesec dana obmanjivali su građane Srbije da ce Grčka od 15. juna otvoriti granice za srpske turiste. Hiljade građana izmučene merama režima tokom vanrednog stanja, verujući srpskim vlastima, zbog niskog životnog standarda rezervisali su i platilli privatni ili hotelski smeštaj u predsezoni, kad su cene turističkih usluga najniže.

Danas, 15.juna, od kada je prema Vučićevom i Dačićevom obećanju granica trebalo da se otvori, veliki broj građana Srbije sa uplaćenim aranžmanima ostao je zarobljen u desetokilometarskim kolonana u prostoru neposredno pre, i između bugarske i grčke granice.

- Krenuli smo u Grčku preko Bugarske, gde smo prošli sasvim normalno, ali čim smo došli na grčku granicu, tu su nas zaustavili, uzeli su nam dokumente i rekli da se isključimo sa glavnog prelaza. Ima nas ovde sigurno jedno pedesetak sa porodicama, tu ima i male dece, rekli su da ne možemo da prođemo zato što su čuli da je u Srbiji, tj. u Beogradu povećan broj zaraženih i da ne primaju srpske državljane sve do prvog jula - rekla je za N1 državljanka Srbije Dragana Bjelić.

Redakciji N1 se imejlom javio i državljanin Srbije Igor Milovanović, koji je naveo da je uprkos informaciji srpskih vlasti da će grčka granica od 15. juna biti otvorena za naše građane, sa grčko-bugarske granice jutros vraćeno oko 200 osoba iz Srbije.

- Ima nas sve više i više na granici. Ljudi su u očaju - naveo je Milovanović.

U konzulatu Srbije u Solunu prethodno je rečeno da će prelaz Evzoni ka Severnoj Makedoniji biti zatvoren do 1. jula, ali se u međuvremenu ispostavilo da građani Srbije ne mogu ni preko Bugarske da uđu u Grčku.

Postavlja se pitanje šta će se desiti sa desetinama hiljada građana Srbije koji su uplatili smeštaj u turističkim mestima Grčke, a koji su na put trebalo da krenu ovih dana. Da li će im Vučić i Dačić vratiti novac koji su uplatili grčkim hotelijerima i vlasnicima privatnog smestaja?

Da li je odluka grčkih vlasti da zabrani ulazak srpskim turistima još jedan dokaz pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiju o čemu niko ne sme javno da govori, a što je posledica održavanja zdravstveno nebezbednih izbora i nebezbednih predizbornih skupova? Zašto ćuti struka?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati