Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 06. 2020. 17:06 3

"Šarčeviću, ostaće zabeleženo da si izbacio Desanku iz školskog programa"

"Ostaće zabeleženo u istoriji da je ministar Šarčević iz školskog programa izbacio dela Desanke Maksimović. Ovo je samo još jedan u nizu poteza koji direktno uništavaju sistem obrazovanja i budućnost sve naše dece", navela je članica predsedništva Stranke slobode i pravde Ana Stevanović, povodom izbacivanja dela pesnikinje Desanke Maksimović iz nastavnog programa za srednju školu.

Stevanović je istakla da u rezultate Šarčevićevog rada spadaju, i katastofalni rezultati na pisa testovima, konstantno propadanje beogradskog Univerziteta na Šangajskoj listi, krađa testova za mature, kao i odluka Evropske asocijaciji za obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju, kojom se dovode u pitanje mogućnost da naši studenti nostrifikuju diplome u inostranstvu.

- Osim ovoga Šarčević će ostati upamćen, i po agresiji prema novinarima, napadima na Ivanku Popović, Rektorku Univerziteta u Beogradu, i uvredama koje je upućivao đacima, studentima, i žrtavama vršnjačkog nasilja - dodala je Stevanović.

Ona je uputila zahtev ministaru prosvete da prestane da maltretira našu decu, i da im omogući da uče iz dela jedne od najvećih srpskih pesnikinja.

Na kraju je podsetila ministra na stihove Desanke Maksimović:

"Srbija je velika tajna,
ne zna dan, šta noć kuva,
niti noć šta zora rađa…"

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati