Društvo i ekonomija

P. M.

29. 04. 2020. 14:06 3

Brnabić više od Vučića na TV Prva i B92!?

Media monitoring koji je sprovela agencija Birodi u periodu od 16. do 31. marta pokazao je nešto apsolutno neverovatno. Pokazao je da je Ana Brnabić imala više sekundi u dnevnicima na TV Prva i B92 od Aleksandra Vučića!?

Predsednik Vučić je na ove dve televizije imao 1.830 sekundi, a premijerka Brnabić 2.793 odnosno čak 50% više! Ovaj podatak nije prošao neprimećeno u vrhu SNS-a i izazvao je puno polemika. Osnovno pitanje je zašto je formalni vlasnik ove dve kuće Srđan Milovanović dao ovakav nalog svojim urednicima. A jasno je da se ovo nije desilo slučajno jer u istom periodu je na RTSu odnos Vučića i Brnabićke 4.661 prema 1.334. na Pinku 6.606 prema 4.832, na TV Happy 1.122 - 491!

Dakle, prosečan odnos je tri prema jedan u korist Vučića, osim na ove dve televizije. Apsolutno je nemoguće da bilo ko osim Vučića ima veću medijsku prisutnost na nekoj televiziji, osim ako to nije odluka vrha te televizije

Da stvar bude zanimljivija ovaj monitoring je pokazao još jednu bitnu razliku kada su u pitanju TV Prva i B92 i ostale tri televizije koje su u službi Vučićevog režima. Naime, Nebojša Stefanović, ministar policije i po zakonu šef kriznog štaba, zbog sukova sa Vučićem je odavno na ledu. Zato se i pored funkcije skoro uopšte nije pojavljivao u medijima, iako bi trebalo da bude apsolutno suprotno.

Kada se pogledaju podaci vidi se jasna podela na one koji slede naredbu da se Stefanović ignoriše i one koji rade suprotno. Tako je Stefanović na RTS-u imao 24 sekunde, na TV Happy 56, a na Pinku čak 1.381 sekund i na TV Prva i B92 1.064 sekunde. I dok Pink sekundažu može da objasni ogromnom sekundažom Vučića i Brnabićke, pa se provukao i Stefanović, na TV Prvoj i B92 se jasno vidi da je Stefanović u procentima bio daleko zastupljeniji nego na ostalim televizijama.

Videćemo u periodu koji je pred nama kako će se ponašati nabrojane televizije i kakve će posledice biti za one koji očigledno ne prihvataju da sede samo na jednoj stolici, posebno što je jasno da se ta stolica ozbiljno ljulja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati