Društvo i ekonomija

[ Izvor: B92 ]

24. 04. 2020. 20:33 17

"Cigarete štite od korone, ko puši ima bolju kliničku sliku"

Pulmolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 Branimir Nestorović izjavio je da "umereni pušači ređe imaju komplikovanu kliničku sliku od koronavirusa i da se pokazalo da nikotin štiti od tog virusa".

- Cigarete oštećuju pluća, ja sam za 0 korišćenja cigareta, ali se pokazao da oni koji puše od pet do 15 cigareta na dan nemaju teže kliničke slike - rekao je Nestorović gostujući u emisiji Fokus na B92, što je krajnje netipično za jednog specijalistu pulmologije, imajući u vidu da gotovo stoprocentan broj lekara savetuje pacijentima da prestanu sa pušenjem kako ne bi narušavali zdravlje.

On je dodao i da se nikotin u telo može uneti i na drugi način, a ne samo preko cigareta, kao i da nana ima u svom listu više nikotina nego duvan.

Nije prvi put da Nestorović daje kontroverzne i zapaljive izjave u javnim nastupima. "Proslavio se" se na konferenciji za medije 26. februara da je korona "najsmešniji virus u istoriji čovečanstva", da žene štite estrogeni i da slobodno u jeku pandemije mogu u šoping u Milano.

U gostovanju u jednoj emisiji kazao je da je "ova kriza komunizam u izvesnoj meri, socijalizam, da će najviše propatiti oni koji imaju najviše". Bogati ljudi će, kazao je on, izgubiti novac, dok "sirotinja nikad nema šta da izgubi, ona može samo da izgubi život".

Zbog njegovih javnih nastupa oglasili su se i profesori i lekari sa Medicinskog fakulteta u Beogradu, istakavši da su Nestorovićeva izlaganja neprofesionalna i neetička.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati