Društvo i ekonomija

[ Izvor: KoSSev ]

07. 04. 2020. 23:46 0

"Bolnici u KM stiže respirator i 1.000 zaštitnih odela"

Preuzimanje jednog respiratora biće sutra obezbeđeno za KBC Kosovska Mitrovica, najavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić.

Đurić je istakao da je za radnike KBC Kosovska Mitrovica obezbeđeno i 1.000 zaštitnih skafandera.Potvrdio je da je za KBC u Kosovskoj Mitrovici dopremljeno i 20 kutija Hlorokina, leka iz tzv. grupe antimalarika, za obolele pacijente za koje se primenjuje ista terapija kao i u centralnoj Srbiji.

Za Dom zdravlja u Leposaviću obezbeđeni su toplomeri, pulsni oksimetri, aparat za merenje krvnog pritiska, 40 zaštitnih skafandera, 16 zaštitnih vizira, 2.000 rukavica, 200 hirurških maski i 500 kaljača.

Večeras je takođe saopštio i da se 20 osoba u opštini Zubin Potok nalazi u izolaciji, od kojih će se obaviti testiranje za još dve osobe.

Tzv. COVID ambulanta, iz razloga bezbednosti, biće izmeštena iz Doma zdravlja u Zubinom Potoku – u selo Zupče.Što se tiče COVID ambulante Doma zdravlja u Leposaviću, njima su se danas javile dve osobe sa respiratornim infekcijama, od kojih će jedna biti testirana.

Đurić je saopštio i da će u Gnjilanu svi koji su odlazili u Zdravstveni centar Vranje – i pacijenti i vozači, biti testirani na prisustvo virusa korona, jer su se pojavili oboleli u tom zdravstvenom centru, te da se radi na utvrđivanju kontakata svih inficiranih lica.

Danas nije bilo potvrđenih pozitivnih slučaja na virus korona, a šta je Krizni štab danas saopštio na svojoj redovnoj konferenciji za medije, čitajte u: Nema novih slučajeva na Severu pozitivnih na koronavirus, i dalje ukupno 33

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati