Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

07. 04. 2020. 11:56 2

"Nema alkohola, proizvodnja biocida dovedena u pitanje"

Proizvođači biocida i hemijskih sredstava za dezinfekciju uskoro će ostati bez visokoprocentnog alkohola kao osnovne sirovine, zbog čega će, ukoliko država ne preduzme odgovarajuće mere, morati da prekinu proizvodnju, kazali su agenciji Beta pojedini domaći proizvođači biocida.

- Molimo državu da nam proda alkohol iz Robnih rezervi ili da nam odmrzne cene - kazali su proizvođači, koji su želeli da ostanu anonimni.

Kako su objasnili, nabavna cena alkohola jačine od 96 do 98 odsto pre izbijanja pandemije bila je od 90 do 95 dinara po litri, ali je sada poskupela na 150 dinara, s tim što ga trenutno uopšte nema u prodaji za proizvođače biocida.

Proizvođači visokoprocentnog alkohola ga sada sami razblažuju na nivo od 70 odsto i distribiuraju ga apotekama i verovatno zdravstvenim ustanovama, naveli su proizvođači biocida.

Upozorili su da, ukoliko se obustavi proizvodnja biocida, onda će sa radom prestati i prehrambena industrija, koja ne može da funkcioniše bez sredstava za dezinfekc

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati