Društvo i ekonomija

07. 04. 2020. 13:36 8

ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK? Nestorović promašio sve brojeve

Doktor Branimir Nestorović, uprkos svojim kontradiktornim, a pre svega neozbiljnim izjavama koje daje u vreme epidemije koronavirusa u Srbiji, ne prestaje da gostuje po televizijama sa nacionalnom frekvencijom i da i dalje izgovara prilično zbunjujuće i netačne informacije pred višemilionskim auditorijumom. Upravo takve informacije izneo je i sinoć na televiziji "Happy".

U sinoćnjem gostovanju dr Nestorović je pokazao da sa brojevima, a ni sa istorijom nije u preteranoj ljubavi. 

Peđa Mitrović, član predsedništva Stranke slobode i pravde i zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda, osvrnuo se na informacije koje je Nestorović sinoć izneo i naveo da nijedan broj nije pogodio.

 

- Kaže umrlo u Belgiji 3.5k ljudi (umrlo 1.4k), pa kaže da Nemačka ima 70 i nešto miliona stanovnika (ima 83 miliona), a evo sad reče hirurški precizno opsada Lenjingrada trajala 4 godine (trajala 2 godine i 4 meseca). Više o slobodnom pogađanju brojeva koji se tiču trenutne epidemije ne treba pričati, jer se zabrineš malo - napisao je na Tviteru Mitrović. 

Ne treba zaboraviti da se od početka epidemije koronavirusa u srpskoj javnosti doktor Nestorović "proslavio" svojim zabrinjavajućim izjavama. Da koronavirus postoji samo na Fejsbuku, da je ovo najsmešniji virus u istoriji čovečanstva, savetovao ženama da idu u šoping u Milano jer će zbog koronavirusa tamo biti sniženja, da virus ne napada žene, da Srbi imaju "lavovske gene" i da ne obolevaju od korone, ali i da će koronavirus najviše pogoditi bogate ljude, koji će izgubiti novac, a da sirotinja nikad nema šta da izgubi, osim života. 

Nestorović, koji je bio pomoćnik ministra obrazovanja od 1995. do 1997. godine, do 2000. u SPO, a onda do 2012. godine u Demokratskoj stranci, izjavio je i da je sve u vezi korone počelo u februaru, iako je navodno 6. marta registrovan prvi slučaj ovog virusa u Srbiji, a onda je u sinoćnjem gostovanju takođe rekao da smo mi sada u 33. danu epidemije, što takođe implicira da se virus u Srbiji pojavio pre 6. marta.

Zato je Direktno.rs pokrenuo akciju da se dr Nestoroviću zabrani bilo kakav medijski prostor i dozvoli da govori za medije!

Koronavirus je opasan, može da ima smrtne posledice, ali utiče i na mentalno stanje nacije. Zabrana kretanja, strrah za život, za zdravlje bližnjih, za ekonomsko preživljavanje. Sve to nam se normalno pojavljuje i ide uz koronu. E, pa na sve to nam ne treba i lekar koji ponašanjem i izjavama zbunjuje ljude i na kraju krajeva vređa ih. Zato dosta! Trebalo je ovu meru doneti još odavno ali bolje i sad nego da se ovo maltretiranje građana nastavi!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati