Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

06. 04. 2020. 10:42 0

Episkop Joanikije predvodio internet litiju

Episkop SPC budimljansko-nikšićki Joanikije poručio je na internet litiji iz manastira Đurđevi stupovi kod Berana da će, nakon što prođe opasnost od koronavirusa, litije zbog Zakona o slobodi veroispovesti biti nastavljene ako se ne postigne dogovor sa Vladom Crne Gore.

Kako je rekao, ukoliko se ne postigne dogovor i rešenje koje će biti konačno, s kojim bi bili zadovoljni i Crkva i vlast, nemaju drugog načina da se bore za svoja prava, "osim pozivajući na dijalog i osim ovog svedočenja da se ne slažemo s ovom nepravdom koja nam je naneta".

- Moramo tu nepravdu da ispravimo, zbog svih verujućih, ali i zbog svih vera i same Crne Gore - istakao je episkop Joanikije iz Đurđevih stupova kod Berana, gde se nalazi u samoizolaciji, prenosi podgorički Dan.

Litije na kojima je učestvovalo na desetine hiljada ljudi širom Crne Gore su prekinute nakon što je Vlada donela mere za suzbijanja širenja zaraze koronavirusom.

SPC smatra da im novim zakonom crnogorska vlada protivzakonito oduzima svetinje.

Joanikije je rekao da događaji koji su prinudili narod da se izoluje i da se povuče, obavezuju da se pojačaju molitve, pre svega za one koji su oboleli od ovog opakog virusa i za one koji se brinu o njihovom ozdravljenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati