Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 04. 2020. 17:23 22

Vučićev megafon napao građane: Đilas vas je poslao da širite zarazu (VIDEO)

Bilo je samo pitanje vremena kada će neistomišljenici režima postati krivi za epidemiju koronavirusa u Srbiji i kada će se krivica svaliti na nekoga od opozicionih lidera. Kao i nebrojeno puta do sada, krst je pao na Dragana Đilasa i njegove simatizere. To, doduše, nije rekao direktno predsednik Srbije Aleksandar Vučić, već jedan od njegovih megafona izvesni Sima Spasić.

Otkako je predsednik Srbije obećao da se ni sa kim neće politički obračunavati dok traje epidemija koronavirusa, tu ulogu su preuzeli urednici medija bliskih režimu, novinari sa naručenim pitanjima i "portparoli" Srpske napredne stranke i Vučića lično, za koje se sve ukupno zna, da govore ono što predsednik misli.

Tako je i došao momenat, za koji je retko ko sumnjao da sledi, kada će za epidemiju biti okrivljena opozicija.

- A koji su to mahom zaraženi, ja garantujem životom da se to tako desilo. Ako se sećate, kada su Đilas, na svojim konferencijama, i onaj Savez za zlo Srbiju, kaže: Građani beže od režima Vučića. I on je slao te njihove simpatizere, bivšeg režima Demokratske stranke na zimovanja, na letovanja, na šoping, turizam, i oni su se zarazili, i to baš su išli za vreme epidemije u svetu. I onda kad su se zarazili, sada mole državu Srbiju, mole predsednika Vučića našeg, da sa državnim avionima besplatno vrate te zaražene - rekao je Sima Spasić u jednoj emisiji.

Nakon toga, okrivio je, s jedne strane opoziciju kako poziva, a sa druge građane Srbije kako namerno šire virus.

- Ajde da su u toj izolaciji, nego napuštaju, oni njih pozivaju da napušte karantin, da svoju bolest prenesu i na druge građane. To, verujte, tužilaštvo mora da sankcioniše. Da se desi da u novinama, u "Danasu" i oni pozivaju da građani budu zaraženi, pa to da je u onoj Koreji, onaj Koreanac, onaj Džon Ki Mun (Kim Džong Un, prim. aut), kako se zvaše, on bi ih u onu raketu lansirao u vasionu - zaključio je intelektualni gorostas Sima Spasić.

Sada je već opšte poznata stvar da - gde je opozicija, tu je Sima Spasić da ometa. Kada je Saša Janković bio predsednički kandidat, svaki put ga je sačekivao ispred Predsedništva, a sada se već redovno pojavljuje na svakom protestu opozicije, kao i konferencijama za medije na otvorenom. Ne treba mnogo baratati moždanim vijugama da bi se shvatilo po čijem nalogu to radi.

Na stranu to što ovakve reči dolaze od benignog Sime Spasića, veći problem čuči iza njega i on nije nimalo bezazlen. Čije su ovo reči, čije je ovo razmišljanje i kome je palo na pamet da poruči ovakav nastup Spasića? Kome je palo na pamet da za ovakve stvari smisli ovakvu priču i da je lansira u etar? Kome god da je sve ovo palo na pamet, ozbiljno se dovodi u pitanje - zdrav razum. Zdrav razum ovo ne može da smisli.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati