Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

04. 04. 2020. 11:09 1

"Neformalni negovatelji da se izuzmu od zabrana kretanja"

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je da će njena kancelarija uputiti Ministarstvu unutrašnjih poslova preporuka da se građani koji se neformalno staraju o drugima budu na neki način izuzeti iz mera ograničenja kretanja proglašenih zbog epidemije korona virusa.

Ona je za TV N1 izjavila danas da nemaju svi građani sa invaliditetom ili starije osobe zvanične i sertifikovane negovatelje, ali da im je i dalje neophodna svakodnevna pomoć.

- Imate, na primer, kvadriplegičare (koji nemaju dodeljene negovatelje) a kojima je svako veče potrebna pomoć da se pripreme (za spavanje). Ne postoji nijedna uredba koja može da predvidi sve i obuhvati sve građane - ocenila je Stanković.Ona je navela da je na njenu inicijativu predloženo još nekoliko mera koje bi trebale da najstarijim sugrađanima bez direktnih potomaka olakšaju izdavanje dokumenata i život tokom vanrednog stanja, poput one da za produženje vozačkih dozvola dokumenta mogu da podnesu i ljudi koji mogu da dokažu bilo kakvu povezanost sa tražiocima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati