Društvo i ekonomija

M. Radović

28. 03. 2020. 18:33 5

"GOSPODINE, VIDITE KAKVU GUŽVU IMAMO?" Potencijalni zaraženi pušten kući

Otac (63) ima simptome već dve nedelje, poslednjih nedelju dana konstantnu temperaturu između 37 i 38.9 i jak kašalj, sve liči na koronavirus, a lekari sa Infektivne klinike u Nišu su ga pustili kući uz reči "gospodine, je l' vidite kakvu gužvu imamo ovde, nemamo vremena" - priča za Direktno.rs C. V. (36), zabrinuti sin, koji zbog autoimunog oboljenja ne može nikako svome ocu da pomogne i ne zna šta da radi.

 - Svi brojevi telefona koji su dati građanima u Nišu su uglavnom zauzeti. Ukoliko se neko javi, prebacuje loptu na nekog drugog, ili daje nepostojeći broj. Ja ne smem da siđem sa sprata jer imam autoimuno oboljenje, tako da komuniciram sa ocem samo telefonom - kaže C. V. i dodaje da uz sve to, u kući ima i baku od 86 godina.

 

Pre dva dana njegov otac je snimio pluća i uradio krvnu sliku, dobio zeleni uput za Infektivnu kliniku sa dijagnozom Kovid -19 u sumnji, juče otišao tamo, odakle je pušten kući. 

- Merili su mu saturaciju, koja je bila dobra i onda su ga pustili. Rekao im je da ima stariju osobu u kući, međutim, nije vredelo, uputili su ga kući. On je u izolaciji, fizički smo odvojeni, na spratu smo supruga, ja i dvoje dece. Nismo se videli poslednjih 25 dana, nikakav fizički kontakt nismo imali, sva sreća pa nemamo nikakve simptome, ali ja ne znam šta da radim sa njima, nisam u mogućnosti da im bilo kako pomognem osim telefonski - kaže C. V. i dodaje da otac i dalje ima temperaturu. 

Kako kaže, srećom, njegova majka, koja je dobrog stanja je sa njima.

- Otac i dalje ima temperaturu 37.4. Kad nađe neki položaj ne kašlje, ukoliko se mrdne onda počne - priča C. V. 

 

Pošto je pre dva dana i baki pozlilo, pozvao je Hitnu pomoć da dođu, međutim, zbog očevog stanja i potencijalnog Kovida -19 oni, kako kaže, "nisu smeli da pošalju ekipu na teren".

- Rekli su mi da odem kod nje, da joj izmerim pritisak i temperaturu. Savesno sam im rekao da je moj otac potencijalni zaraženi koronavirusom, da ne smem zbog svog oboljenja da odem kod njih, a doktorka mi je rekla da zbog potencijalne dijagnoze u kući, ne smeju da pošalju ekipu na teren, i da moram da je razumem - rekao je C. V.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati