Društvo i ekonomija

[ Izvor: Distrikt ]

19. 03. 2020. 14:40 1

Srbija aplaudirala medicinarima, sestri Veri krenule suze

Medicinska sestra Vera Gladović poštovanje svoje profesije osetila je nebrojeno puta za dve decenije rada, a sinoć su joj na oči krenule i suze.

Posao u kom se mešaju ljudska patnja, nemoć i humanost, sastavni su deo njenog radnog dana. U Verinom slučaju i života. Na Internom odeljenju život je neizvestan kao u bilo kom drugom gde se on bori protiv smrti.

Tu bitku ovde ponekad gubi, iako su i ona i njene kolege i koleginice uvek na braniku života. A da drugi poštuju njenu dobrotu, dokazale su joj komšije sinoć, gromoglasnim aplauzom, piše "Distrikt".

- Ja živim van grada, tako da nisam znala šta se događa u stambenim naseljima. Međutim, moje komšije pozvale su me na spikepfon i počeli da aplaudiraju. Meni su krenule suze. Onda su mi ponudili da moj sin bude kod njih dok sve ovo ne prođe. Jutros me je pozvala moja drugarica i pitala da li sam čula aplauz. Rekla mi je: "Ja sam sinoć sa balkona aplaudirala za tebe". Ponovo sam se rasplakala - priča Vera, koja je poznata u Šapcu po svom humanitarnom radu.

Ovaj emotivni trenutak, kaže, dokaz je da vredi sve ono što radi. Za ovaj posao odlučila se jer biti medicinska sestra podrazumeva voleti čoveka, a aplauz je dokaz da i ljudi ovu porfesiju vole i poštuju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati