Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: 021.rs ]

24. 02. 2020. 16:51 0

Voda na bazenima Spensa zagađena, a to se krilo od građana

Uprava Spensa obmanula je građane Novog Sada kada je u petak, 21. februara, saopštila da su bazeni zatvoreni zbog havarije na elektromreži - pravi i mnogo veći razlog je nalog sanitarne inspekcije još od utorka, 18. februara, u kojem se navodi da je bazenska voda zagađena, saznaje 021.rs.

Kako se vidi iz rešenja pokrajinske inspekcije, u koje je 021 imao uvid, laboratorijskim analizama je utvrđeno da voda nije ispravna za kupanje jer je prisutna povećana koncentracija trihalometana. Ovde se radi o grupi vrlo štetnih hemijskih jedinjenja koji su nusproizvod sredstava za dezinfekciju, najverovatnije hlora.

Uprava Spensa nije odgovorila na pitanja 021.rs u vezi sa saznanjima da je bazen zatvoren, između ostalog, zbog postojanja otrova u vodi. Prvo saopštenje u vezi sa zatvaranjem bazena medijima je stiglo u petak, 21. februara, a potom i uveče istog dana, sa informacijom da bazeni neće raditi ni tokom vikenda.

Preduzeće je i juče saopštilo da bazeni ne rade do daljnjeg. Rešenje pokrajinske inspekcije doneto je 18. februara, a dostavljeno je preduzeću 20. februara, što se vidi na dokumentu.

Da postoji problem sa zagađenjem nije znao ni gradonačelnik Miloš Vučević, koji je na pitanje 021.rs o saznanjima o prisustvu otrova rekao da je dobio informaciju od nadležnih u Spensu da je u pitanju kvar na trafo stanici.

- Dobio sam samo zvaničnu informaciju o havariji na elektromreži. Evo moram biti i ličan, moj mlađi sin trenira vaterpolo u velikom bazenu i ne bih se igrao sa zdravljem deteta tek tako. Niko se ne igra sa zdravljem ljudi i dece. Bazen već svakako ima mnogo problema i već 20 godina je zreo na rekonstrukciju - naveo je Vučević i dodao da bi Grad krenuo i ranije sa radovima, ali ne može dok ne počnu da rade otvoreni bazeni.

On je rekao i da cela situacija mora da se iskontroliše, koliko god dana za to bude potrebno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati