Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 02. 2020. 12:59 0

SNS I OTVORENO DRUŠTVO Kasting za članove REM

Pozivnicu u REM profesoru Filozofskog fakulteta Slobodanu Cvejiću uputio je Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo, a na predlog odborničke grupe SNS, odnosno njihovi predstavnici u Odboru za kulturu i javno informisanje Skupštine Vojvodine.

To je sam profesor Cvejić izgovorio sinoć u emisiji Olje Bećković "Utisak nedelje" na Novoj S. Dakle, novoizabrani član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije u odabrano društvo stigao je tako što ga je vladajuća stranka predložila, a on kaže da ne veruje da će izbori u aprilu biti slobodni i fer.

 - Nisam o toj stvari komunicirao ni pre mog predlaganja, ni nakon toga, niti me je neko iz SNS nakon ovog izbora zvao. Ja verujem - iz prostog razloga zato što su na ovaj način ispoštovali dogovor koji su postigli sa predstavnicima opozicije, odnosno OEBS-om. Mene su zvali posrednici u pregovorima i pitali me, konkretno Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo - rekao je Cvejić sinoć u "Utisku nedelje".

Pojasnio je da ga je Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo pitao da li želi da bude kandidat Skupštine Vojvodine, dodajući da on (Antonijević) nije znao da će predlog biti od SNS.

- Nakon toga smo i on i ja saznali ko je bio formalni predlagač u Odboru i u Skupštini. Ono što neformalno znam, bilo je da me predloži Liga, Liga je htela svog kandidata. To se završilo kako se završilo - dodao je profesor na Filozofskom fakultetu. Kaže da je to lako preskočio jer je za njega ključno pitanje, zapravo, bilo pre toga - kad je odlučio da li želi da uđe u tako nešto, znajući koliko je složena situacija i koliko ima da se radi.

- U ovoj konkretnoj stvari, ja samo moram da odam priznanje SNS-u što nikakav pritisak, nikakvu komunikaciju sa mnom nisu pravili oko toga, pristali su na ono što je bio deo dogovora - izjavio je Cvejić.

Antonijević: Cvejić bio jasan

Direktno.rs je povodom profesorovih reči kontaktirao Milana Antonijevića, koji je rekao da je Cvejić bio dovoljno jasan u "Utisku nedelje", kao i da je sve ovo što se sada dešava standardna politička priča.

- Sud o bilo čemu treba davati kada REM počne da radi svoj posao kako bi trebalo. REM je očigledno bio političko telo. Biranje njegovih članova propisano je zakonom i tu se stavlja tačka na ceo taj proces - kazao je Antonijević.

Inače, Cvejić je od 1992. redovni profesor na odeljenju za sociologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, od 2007. godine je redovni profesor na UNSCO katedri za menadžment u kulturi pri Univerzitetu umetnosti i direktor istraživanja u istraživačkoj organizaciji SeConS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati