Društvo i ekonomija

14. 02. 2020. 08:41 0

Đurić o železnici: Vodili smo računa da bude u skladu sa Ustavom

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će u Minhenu biti potpisana izjava o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine.

- Kada to jednog dana bude realizovano, doći će do obnove železničke pruge između Prištine, Podujeva i Merdara i dalje prema Nišu. Roba iz centralne Srbije moći će tada mnogo brže da dolazi na Kosovo, kao i putnici - rekao je Đurić.

On je kazao da će biti potpisano pismo o namerama koje nije pravni akt, već "izraz političke volje da linija bude ustanovljena" i dodao da je danas "veoma važan dan" za bolju saobraćajnu povezanost Beograda i Prištine.

- Veoma smo vodili računa da naši interesi budu maksilmalnmo zaštićeni, da sve bude u skladu s Ustavom i zakonima Srbije - naveo je Đurić.

Komentarišući sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog izaslanika predsednika SAD za pregovore Srbije i Kosova Ričarda Grenela, Đurić, koji je učestvovao u tom razgovoru, rekao je da se delegacija Srbije u Minhenu trudi da predstavi sagovornicima iz međunarodne zajednice "kakva je situacija s kojom se suočavaju Srbi na Kosovu i kakva sve maltretiranja doživljavaju".

- Trudimo se da i Grenelu i drugim važnim sagovornicima izložimo i pravni i politički i moralni aspekt situacije - rekao je Đurić.

On je kao "veoma značajno" ocenio to što je sa sastanka Vučića i Grenela "otišla jasna poruka" da kosovske takse na uvoz robe iz Srbije i BiH moraju da budu ukinute i da ne treba da budu zamenjene "nekim novim merama i izmišljenim reciprocitetom".

Vučić je sinoć, posle sastanka s Grenelom, rekao da će Đurić u ime Srbije potpisati okvirni sporazum o uspostavljanju železničke linije između Beograda i Prištine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati