Društvo i ekonomija

M. Živković

13. 02. 2020. 19:37 0

"1 od 5 miliona" kao rijaliti: Optužbe pljušte, stradao mobilni!

Jedna od studentkinja pokreta "Jedan od pet miliona", Tea Vukadin, istakla je, povodom objave da je bila u policiji da je niko nije uhapsio, već da je pozvana u svojstvu svedoka na osnovu optužbi bivše vođe ovog pokreta Jelene Anasonović da su joj članovi "otuđili telefon" i odbijali da joj ga vrate pošto je dala jedan intervju koji im se, navodno, nije svideo.

Vukadin je objavila fotografiju iz Policijske stanice Zvezdara i napisala: "Pozdrav iz policijske stanice. Uhapsi me danas Nebojša". Njena objava izazvala je lavinu komentara, a jedan od mnogih bio je i komentar Dunje Simić, zaposlene u MUP-u, koja je rekla da je Vukadin u stanici "jer je njena drugarica Jelena Anasonović prijavila krađu telefona".

Tea Vukadin potvrdila je za portal "Direktno" da je pozvana kao svedok u slučaju "telefon", na osnovu optužbi nekadašnje liderke "Jedan od pet miliona" Jelene Anasonović.

- U policijskoj stanici Zvezdra juče sam bila drugi put od kako je pokrenut neosnovan krivični postupak protiv Srđana Markovića za otuđivanje telefona. Postupak je pokrenula Jelena Anasonović, a ja sam pozvana kao svedok. Naime mi iz Pokreta "Jedan od pet miliona" smo Jelenu nekoliko puta zvali da uzme telefon nazad, ali pošto nije želela da uzvrati poziv jedini način je bio da se popravi ekran i odnese u stanicu kako bi ga ona preuzela. Juče sam bila da odnesem telefon i dam poslednju izjavu kao svedok kako bi se slučaj zatvorio. Niko joj nije ukrao telefon, svojevoljno ga je ostavila kod jednog člana Pokreta i nakon toga nije želela da komunicira ni sa kim za šta imamo i dokaze - rekla je naša sagovornica.

Vukadin je potom objasnila svoju objavu o hapšenju.

- Na fotografiji koju sam okačila na društvene mreže piše "Uhapsi me danas Nebojša", oni koji su pratili proteste znaju da je to parola sa istog koja je nastala nakon hapšenja studenata 17. marta. Da li je loše akcentovanje ili nestavljanje navodnika izazvalo burnu i negativnu reakciju kod tviter zajednice nije na meni da napišem. Nisam rekla da su me uhapsili ni u jednom momentu, niti sam bilo gde to napisala - rekla je jedna od lidera "Jedan od pet miliona".

Nekadašnja liderka pokreta "Jedan od pet miliona" Jelena Anasonović krajem decembra prošle godine podnela je krivičnu prijavu protiv članova tog pokreta za "otuđivanje" mobilnog telefona, optužujući ih za to da nisu hteli da joj vrate telefon koji im je dala na popravku, a nakon što je dala intervju za jedan medij.

Anasonović je za Direktno.rs samo kratko odgovorila da joj je pomenuti telefon "kupila mama".

- Bila sam u policiji da preuzmem pomenuti telefon, koji mi je kupila mama - rekla je Anasonović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati