Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 02. 2020. 16:05 0

Aparati za kopanje bitkoina u državnoj firmi u režiji SNS

Danas je pred osnovnim sudom u Aranđelovcu započelo pet sudskih procesa protiv Ivana Ivanovića predsednika SNP "Naši", koji se našao na udaru lokalne SNS vlasti, a protiv njega su podnete krivične prijave od strane Bojana Radovića predsednika opštine Aranđelovac i Milosava Milojevića narodnog poslanika naprednjaka u Skupštini Srbije.

Povod za tužbe protiv Ivana Ivanovića od strane lokalnih naprednjaka je otkrivanje nelegalno postavljenih mašina za rudarenje virtuelne valute bitkoin u Sportsko rekreativnom centru "Šumadija" u Aranđelovcu.

Nakon određenih saznanja i dobijanja fotografije računara za rudarenje Bitkoina u kancelariji Sportsko-rekreativnog centra Ivanović je došao ispred kancelarija za koje se tvrdilo da se u njima nalazi pomenuta oprema, a kada se uverio u istinost navoda, slučaj je u prenosu uživo preko društvene mreže Fejsbuk prijavio policiji.

Predstavnici Policijske stanice u Aranđelovcu su obavili uviđaj i razgovore sa odgovornim licima u SRC "Šumadija", ali od tog momenta čitav slučaj nije dobio bilo kakav epilog niti je bilo ko snosio odgovornost.

Međutim, nakon toga krenule su krivične prijave protiv Ivana Ivanovića u kojima je optužen za povredu ugleda i časti jer je predsednika opštine Aranđelovac nazvao zaštitnikom kriminala u opštini Aranđelovac.
Epilog čitavog slučaja je da odgovornih za ilegalno postavljanje mašina za rudarenje bitkoina za sada nema, a protiv osobe koja je otkrila čitav slučaj vodi se 11 procesa pred osnovnim sudom u Aranđelovcu.

Ivan Ivanović je izjavio da lokalni SNS protiv njega vrši politički progon kako bi ga ućutkali u razotkrivanju kriminalnih aktivnosti naprednjaka u Aranđelovcu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati