Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 01. 2020. 11:19 2

NEPREPOZNATLJIV Otac Stefanovića promenio lični opis

U ozbiljnije uređenim državama, kažu da ljudi ne znaju ni ko im je predsednik. U iole ozbiljnoj državi, narod ne bi znao ko su članovi porodice ministra policije, ali u Srbiji je to opšte poznato. Možda je upravo zbog toga, otac ministra policije Nebojše Stefanovića, Branko, promenio imidž.

Nije otac ministra policije ni poznati glumac, ni poznati muzičar, mada kažu da se ovim drugim do skoro bavio, ne. Otac ministra policije Branko Stefanović u javnost je prvi put dospeo zbog 300.000 evra kojih je nosio u rancu po gradu. Taj novac je nudio Njegomiru Kilibardi, vlasniku hotela "Šumadija" na Banovom Brdu, da mu isplati dug, pa preuzme hotel.

- Na sastanku u mom restoranu "Maksim" predložio sam Njegomiru Kilibardi Ugovor o pozajmici i kao najstariji odredio sam rok otplate od 72 sata. Nisam predložio ugovor sa mnom, već s onim ko bi mu pozajmio novac, a ne znam ko bi to bio, a ako ne vrati novac, da se preuzme upravljanje hotelom. Nismo razgovarali o kupovini hotela, niti sam nosio ranac sa 300.000 evra. Kada sam shvatio kakav je to hohštapler, naredio sam mom advokatu, dok sam bio na putu u Azerbejdžanu, da sve stopira - rekao je Stefanović.

Međutim, ta afera se nije dovoljno dugo zadržala u javnosti, pa je onda isplivala nova, u kojoj je glavni junak opet bio - Branko Stefanović. Ovoga puta je u pitanju bila još ozbiljnija stvar, trgovina oružjem. Sumnja se da je otac ministra policije umešan u trgovinu oružjem, koju je firma GIM, u kojoj se on pojavljivao kao predstavnik i zastupnik, oštetila državu, kupujući robu od "Krušika" po sniženim cenama. Nižim i od cena koštanja.

Zastupao je državu ispred GIM-a, kada je poslovno posetio italijansku fabriku oružja "Bereta" zajedno sa delegacijom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, a 2018. je putovao u Saudijsku Arabiju u svojstvu pravnog savetnika GIM-a.

E, ta vest je odjeknula mnogo dalje od palanačke priče, čak i izvan okvira države, pa su svetski mediji brujili o tome sa sve fotografijom Stefanovića seniora, koji, očigledno sada pokušava da se sakrije od javnosti. 

Osim brkova, pustio je bradu, smršao, nosi mušku beretku na glavi, gotovo da je neprepoznatljiv. Međutim, nije se sakrio i od novinara BIRN-a, koji je pokušao da mu postavi pitanja. Nije se sakrio, ali je zato bežao od njega. I od pitanja. Našta smo u državi navikli od visokih funkcionera, ali ne i od članova njihove porodice.

- Presrećete me ispred suda i sad bi da ćaskamo. Ne možemo da ćaskamo. Neprimereno je, ja mislim, pričati nešto o procesu koji je u toku - rekao je Branko Stefanović.

...I tu se vraćamo na sam početak. U iole ozbiljnoj državi, narod ne bi znao ko su članovi porodice ministra policije, ali u Srbiji je to opšte poznato. A tu ne pomažu ni brada, ni kapa...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati