Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: BIRN/N1 ]

27. 01. 2020. 20:50 2

Otac ministra Stefanovića neće o aferi GIM-a

Branko Stefanović, otac ministra policije, koji je zbog povrede ljudskog dostojanstva tužio bivšeg vlasnika hotela Šumadija, izjavio je da nikada nije nudio kupovinu tog hotela, već je, kako je objasnio, kao medijator, želeo da pomogne Njegomiru Kilibardi oko pozajmice. Stefanović nije želeo da odgovara na pitanja novinara u vezi sa njegovom funkcijom u kompaniji GIM.

Na klupi ispred sudnice broj 13 tužilac Branko Stefanović brani svoj ugled i čast. Ekipa TV N1, uz dozvolu Drugog osnovnog suda, na istom mestu brani ugled i čast novinarske profesije.

Predstavljamo se, rukujemo, pitamo: Nevezano za ovaj slučaj, može li komentar na vaš posao u GIM-u?

Branko Stefanović: Naravno da ne može, a zašto bi? Nemoj ni za kakav slučaj...

Nakon što se predstavio, kolega iz BIRN-a pokušao je da postavi pitanje Stefanoviću.

Branko Stefanović: Baš me briga, ko je tebe ovlastio da me snimaš? Čekaj, čekaj, ko je tebe ovlastio da me snimaš... Ne interesuje mene što si novinar, ugrožavaš moje privatno biće.

Objašnjavamo da nismo tu da pravimo probleme, već da pitamo, a Branko Stefanović nam prvo poručuje da će podneti tužbu za uznemiravanje, a trenutak kasnije, on snima nas, sve dok ga službena lica ne upozore, da za razliku od prijavljenih novinara, njemu to nije dozvoljeno.

Zbog njegovih poseta Valjevu, Rijadu, Italiji, poruka ministra policije da uprkos dokumentaciji njegov otac nema nikakve veze sa firmom GIM i trgovinom naoružanja i vojne opreme, sačekali smo Branka Stefanovića ispred suda.

N1: Nevezano za proces, nas interesuje...

Branko Stefanović: Nemojte da Vas interesuje, nego saslušajte šta ja kažem.

N1: Dobro, mogu li ja da pitam?

Branko Stefanović: Ne može.

N1: Pa kako mislite da onda razgovaramo?

Branko Stefanović: Presrećete me ispred suda i sad bi da ćaskamo. Ne možemo da ćaskamo.

Neprimereno je, ja mislim, pričati nešto o procesu koji je u toku.

N1: Nevezano za proces, nego za GIM...

Branko Stefanović: Izvinjavam se, strašno žurim...

N1: Koja je Vaša funkcija u GIM, gospodine Stefanoviću?

A u sudnici Branko Stefanović izjavio da ga je, ako se dobro seća, pre godinu dana, sa bivšim vlasnikom hotela Šumadija, upoznao zajednički prijatelj. Stefanović kaže da mu je Kilibarda rekao da neko hoće da mu otme hotel, da je zbog duga od 280.000 evra već zakazana licitacija i da mu treba pomoć.

- Sastali smo se tri puta, a poslednjem sastanku prisustvovao je i moj advokat, objašnjava Stefanović.

"Na sastanku u mom restoranu Maksim predložio sam Njegomiru Kilibardi ugovor o pozajmici i kao najstariji odredio sam rok otplate od 72 sata. Nisam predložio ugovor sa mnom, već s onim ko bi mu pozajmio novac, a ne znam ko bi to bio, a ako ne vrati novac, da se preuzme upravljanje hotelom.

Nismo razgovarali o kupovini hotela, niti sam nosio ranac sa 300.000 evra. Kada sam shvatio kakav je to hohštapler, naredio sam mom advokatu, dok sam bio na putu u Azerbejdžanu, da sve stopira", rekao je Stefanović.

Stefanović poručuje da bi, kako kaže, oprostio Kilibardi, da se nije obratio medijima. Pred sudom izjavio da je Kilibarda trovao javnost lažnom tezom - nije mene prevario Branko, nego otac ministra policije.

Stefanović za povredu ugleda i časti ne traži više milion, već pet miliona dinara, a sledeće ročište na kome će se izjasniti tuženi zakazano je za 17. mart. Kada će i da li će Stefanović progovoriti o svom angažmanu u GIM-u?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati