Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 01. 2020. 10:46 1

NEKAD TITO... "Jugoimport SDPR" ubija kako radi

Sudeći po intervjuu koji je Jugoslav Petković, direktor "Jugoimport-SDPR", dao "Blicu", njegova firma, da prostite - ubija kako radi. Al, dobro, za to ćemo i mi dostaviti neke informacije, koje zaista prikazuju sjajno stanje u firmi.

Pre svega, ne može čitalac da pročita intervju, a da ne primeti anđela koji lebdi iznad glave direktora Petkovića na fotografiji. Okej, nije baš anđeo, već fotografija ili slika predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Što da ne - i posle Tita Tit... Ovaj Vučić.

Vučić na zidu stoji, da ne napišemo visi, pa da bude pokušaj atentata, jedan u nizu, verovatno kao opomena gospodinu Petkoviću da svoj posao mora časno i savesno da obavlja. Da ne sme da jede, da ide u toalet, da sme da spava maksimalno dva sata i sve to zbog prosperiteta firme. Uz to, država je "SRPR -u" oprostila i dug od 10 miliona evra! 

Pa tako na sajtu Agencije privrednih registara, objavljen je i dokument od 15. juna 2017. gde se konstatuje da je zaključkom Vlade Srbije od 4. maja 2017. utvrđeno da se potraživanje Republike Srbije od javnog preduzeća "Jugoimport-SDPR", po osnovu kratkoročne beskamatne pozajmice, u iznosu od 1.165.086.606 dinara, odobrene zaključkom Vlade od 10. marta 2017, konvertuje u kapital javnog preduzeća "Jugoimport-SDPR".

I izgleda da se direktor "SDPR"-a u potpunosti ugledao na šefa države. Ne samo to, njegovoj firmi toliko dobro ide, da preliva na sve strane. Do te mere, da je firma dozvolila sebi taj luksuz da proslavljenom košarkaškom treneru Miroslavu Muti Nikoliću prebaci 30.000 evra na račun.

- Gledam Miroslava Mutu Nikolića, velikog trenera, koji objašnjava kako mu je Vučić drug, pa ga podržava. Pa, dobro, Muto, a da kažeš da ti je taj drug obezbedio 30.000 evra od SDPR-a posle Olimpijade. Nisi imao pravo na nagradu. Nagradu su imali košarkaši. A ti, pošto si drug, onda su za tebe hteli nacionalnu penziju. Pa nije moglo. Pa onda tražili da ti se isplati 30.000 evra, pa neki Dragan Đilas rekao ne može. Pa kad je neki Đilas otišao, tad je izgleda moglo. Pa neki SDPR, taj koji propada, uplatio 30.000 evra Muti, da bi on na ovoj konvenciji vikao da mu je ovaj drug - rekao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Eto, nije ni Nikolić bio nezahvalan, javno je, na konvenciji Srpske napredne stranke u Novom Sadu rekao kako mu je Aleksandar Vučić veliki prijatelj i drug.

Tako se pomažu prijatelji. Možda je "Jugoimport-SDPR" sa namerom izgubio neke poslove, iako je nudio više novca "Krušiku", kako bi pomogao još nekim prijateljima. Recimo, Branku Stefanoviću, kompaniji GIM, ili...

Ma, ne, to su samo glasine i laži. Sve u cilju da se diskredituje naš predsednik Aleksandar Vučić od strane fašista, ljotićevaca, tajkuna, Soroša i engleske kraljice. Sram vas bilo, ološu belosvetski!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati