Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mišo Vujović/in4s.net ]

13. 01. 2020. 12:40 1

LIČNI STAV Mišo Vujović: Panika

Raičević i Živković, koji su danas pušteni, su ne samo ogledalo tame poslednjeg staljinističkog vagona bez sedišta u Evropi! Oni su prozor kroz koji kuljaju pramenovi mraka.

Mraka u kome je upaljena voštanica slobode. Strah se polako otapa ko sneg u proleće. Narod lagano u tišini izbija na pozornicu! Trideset godina straha i mraka! Tri decenije, čoveče! Trećina veka podela, suza, tenzija, krvi, smrti, terora i torture. Odstupi čoveče dok nije kasno. Beži sa opljačkanim blagom neka ti je prosto. Ne vuci narod u novu agoniju.

“Milo, dosta je bilo”, poručuju ti iz stotinu hiljada grla! Postaješ paradigma lopovluka! Samo još nedostaje pitanje u ukrštenim rečima: Koja ličnost personifikuje lopova? Narod ti kliče: Milo, lopove, ne damo ti svetinje! A narod ne greši! Uzdigao te suzavac sa Žute grede, ali će ti ovoga puta oči žestoko zasuziti.

Znaš li kukavče da je manje od četrvrtine pravoslavnih glasalo za tvoju vlast. Ti ponižavaš svoj narod!

Bio se sve i postao ništa. Idi ko Idi Amin, koji je progonio rivalska plemena istrebljujući ih nemilosrdno. To danas ti pokušavaš sa Srbima. I on je mislio da će vladati doživotno da bi na kraju podvio rep i utekao.

Zbog čega hapsiš istinu?
Zbog širenja panike, kažeš.
Ko je u panici?
Vlast ili narod?Narod nema zbog čega da paniči. Narodu je dogorelo do duše. A dušu ti neće dati. Digao se čak i tvoj Titograd! To te boli!

A narod boli uvo za eksploziju, ali je vlast strah od slutnje da će se tron brzo zapaliti i moć eksplodirati. Samo hapsi novinare mali care. Sila prema slabijem i poniznost prema jačem odlika su samo plakih i lakomik, a takvi su u crno zavili čovečanstvo!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati