Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 01. 2020. 14:13 0

"Vučić i Milo dogovorili sporni zakon u Crnoj Gori"

Predsedništvo Saveza za Srbiju najoštrije osuđuje govor mržnje režima Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića koji, kako se tvrdi, zapaljivim izjavama pokušavaju da sakriju istinu da je sporni zakon o takozvanim verskim slobodama usvojen uz njihov prethodni dogovor i apsolutnu saglasnost.

- Kada su se nakon usvajanja ovog zakona režimi u Beogradu i Podgorici suočili sa zajedničkim, mirnim i dostojanstvenim otporom ogromne većine pravoslavnih vernika, i onih koji se izjašnjavaju kao Srbi i onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, kojima su se priključili i pripadnici drugih veroispovesti, po starom scenariju iz devedesetih započeli su orkestrirani medijski rat. Rat u kome pokušavaju da, svađajući srpski i crnogorski narod, očuvaju svoju ličnu i nekontrolisanu vlast - navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

Takođe se navodi da današnja izjava Ivice Dačića u kojoj preti da će građanima Srbije prebrojavati crvena krvna zrnca i preispitivati državljanstva, neodoljivo podseća na "najmračnija vremena za koja smo verovali da se nikada neće vratiti".

- Predsedništvo Saveza za Srbiju poziva sve aktere na mir i suzdržanost, a vlast u Podgorici da anticivilizacijski zakon o takvozvanim verskim slobodama neodložno stavi van snage i sva sporna pitanja reši u dijalogu sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Vučićev režim koji je mesecima ćutao i prećutno podržavao usvajanje ovog zakona, pozivamo da shvati da su neraskidive istorijske veze srpskog i crnogorskog naroda važnije i jače od njegove želje i pohlepe za vlašću - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati