Društvo i ekonomija

Milica Božinović

23. 12. 2019. 07:05 1

Zbog borskog Jutke pokušala samoubistvo?

Bojana Petkovski iz Bora, samohrana majka, zaposlena u JKP Vodovod Bor, pokušala je da izvrši samoubistvo, zbog, kako tvrdi, zlostavljanja na radu i seksualnog uznemiravanja šefa Zorana Zdravkovića, predsednika Mesne zajednice Zlot, i visokog funkcionera SNS u tom gradu.

Preslikana situacija iz Brusa, gde je sada već bivši predsednik tamošnje opštine Milutin Jeličić Jutka seksualno zlostavljao Mariju Lukić, sada se dešava u Boru.

Andrijana Petkovski, ćerka Bojane Petkovski, tvrdi da Zoran Zdravković seksualno uznemirava njenu majku već četiri meseca. Ona u razgovoru za Direktno.rs kaže da se trudi da bude jaka, i da je trenutno umiruje jedino to što je zdravstveno stanje njene majke bolje. 

- Ja sam njena ćerka i u sve sam bila upućena. Javile smo se u Regionalni centar Mobing Niš, ali ne odmah, jer se mama plašila da ih kontaktira. Plašila se Zorana. Stalno je zvao da ide kod njega u kancelariju. Zoran Zdravković je na sve načine uznemiravao moju majku.Tada, kad je pozvao u kancelariju, počeo je da je pipka i rekao joj da će biti njegova kad tad, milom ili silom. Bukvalno joj je pretio. Mama je uspela da se otrgne tog dana, ne znam kako, pošto je on jako krupan čovek - priča naša sagovornica i dodaje "da je Zdravković imao pik na njenu majku". 

- Smetala mu je jer se već žalila sindikatu pri Vodovodu, da je maltretira. Verovatno su ga opomenuli, pa je želeo da je uništi. Jedan dan mama je trebalo da ide u Zlot na naplatu, a u međuvremenu je sreo čovek na ulici i platio joj naplatu iz Brestovca. Ona je to sutradan odmah prijavila sa sve priznanicom, i uredno predala novac. Zdravković je čekao na prijavnici narednog dana i pretio joj otkazom zbog te naplate, odnosno, zašto je imala naplatu u Brestovcu, a ne u Zlotu. Ništa nije ukrala, sve je uradila kako treba, ali je on opet napao. Tražio je razloge zato što ga je prijavila za mobing - kaže Andrijana Petkovski i dodaje: Postoje poruke koje je on slao mojoj majci, i koje dokazuju da je vršio mobing nad njom - kaže naša sagovornica.

"Tresla sam se kad su mi javili da je majka sekla vene"

Andrijana objašnjava da nije bila kod kuće kada je njena majka pokušala da se ubije. 

- Bila je sama, zvali su je celo jutro da joj kažu da je Zdravković čeka sa otkazom. Ona se od tih poziva izgubila, popila je tridesetak tableta i pokušala da preseče vene. Mene su pozvali i javili mi, kako mi je bilo u tom trenutku... Zvala sam dedu i rekla mu da brzo ode da vidi šta se dešava. Napisala mi je i oproštajno pismo, da je zbog Zorana pokušala da se ubije. 

Ćerka nesrećne žene kaže da će protiv Zdravkovića podneti tužbu, nakon što se Bojana oporavi i izađe iz bolnice. 

- Prvo ćemo otići u policiju, da da pravu izjavu. Jer je njoj uzeta izjava tog dana kada je digla ruku na sebe, ali je bila pod dejstvom lekova. Ali, isteraćemo ovo do kraja. On je član SNS i pokušava na sve načine da je uništi, jer nije ćutala. Ti njegovi naprednjaci sad pričaju za mamu da je samohrana majka, da mu se sama nudila. To su takve laži i bljuvotine. Ja sam njena ćerka, znam istinu i idem na sve strane da spasim majku - zaključuje naša sagovornica. 

Povodom navedenih optužbi, Direktno.rs kontaktirao je i Zorana Zdravkovića, predsednika MZ Zlot, a on je u razgovoru za naš portal rekao "da se protiv njega vodi hajka", i "da Bojana Petkovski iznosi nesitine".  

- Ja sam poslovođa službe Vodovoda Bor. To što ona govori nije istina. Iz Brestovca su imali primedbe na njen rad i kad sam joj tražio izjavu, sve je počelo. Pisana prijava je u pitanju, jedan gospodin tvrdi da mu Petkovski baca račune, i da ih nalazi u dvorištu ili na ulici. Kada sam joj tražio objašnjenje u vezi sa tom prijavom, ona je počela sa hajkom. I ranije je bila bolesna, operisana, pa sam joj dao raspored i slao je na teren sa kolegama koji idu kolima, da ne bi morala da pešači - kaže Zdravković za Direktno.rs i dodaje da je posao Petkovski bio očitavanje vodomera, naplata vode i deljenje računa, kao i da su primedbe na njen rad postojale i ranije. 
- Posao koji su druge kolegnice radile za jedan dan, ona je radila za dva. Samo sam je terao da radi svoj posao - kaže on. 

"Čuo sam da je pokušala da se ubije"

Zdravković navodi da je čuo da je Bojana Petkvski pokušala samoubistvo, ali tvrdi da to nema veze s njim. 

- Saznao sam da je digla ruku na sebe, ali kolege kažu da joj je zdravstveno stanje sada dobro. I dalje je zaposlena, a kako će se sve odvijati, ne znam. Ja sam predsednik jedne od najvećih mesnih zajednica, imam porodicu, decu, ženu, oca i majku. Nema ni "z" od zlostavljanja. Skrenuo sam joj pažnju na njen rad i počela je hajka - kaže Zdravković. 

Aleksandra Barton, direktorka "Reginalnog centra Mobing Niš", u razgovoru za Direktno.rs rekla je da je Bojana Petkovski ovom centru još početkom meseca prijavila zlostavljanje koje trpi na radu, pretnje otkazom Ugovora o radu i seksualno uznemiravanje od strane svog nadređenog, Zorana Zdravkovića.

Kako Barton naglašava, Petkovski je u prvoj prijavi protiv Zdravkovića, navela "da ju je bilo strah od njega i da joj je jednom prilikom rekao da je za nju bolje da mu "da", jer od njega zavisi njen posao", kao i da se "hvalio da je funkcioner SNS i da ima pištolj. 

- U četvrtak smo se čule i dogovorile da u ponedeljak podnesemo prijavu protiv Zdravkovića zbog nepoštovanja Zakona o sprečavanju zlostavljanja na radu i seksualnog uznemiravanja, ali me nakon nekoliko sati pozvala Bojanina ćerka i obavestila da je ona digla ruku na sebe. Razlog tome je poziv koji je Bojana dobila od kolege sa posla, a koji je hteo da je upozori "da joj šef pakuje otkaz" - objašnjava Barton i dodaje da će prijavu protiv Zdravkovića svakako podneti. 

U vezi ovog slučaja kontaktirali smo i gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, ali do objavljivanja teksta on nije odgovarao na naše pozive. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati