Društvo i ekonomija

Predrag Đukanović

12. 12. 2019. 18:15 0

AMBASADA SAD: Srbiji stigla nota upozorenja

Poznati voditelj Ivan Ivanović na veoma zanimljiv način "izvukao" je potvrdu od strane Ambasade SAD da je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić govorila istinu navodeći da su SAD uputile ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću notu upozorenja, u vezi sa Slobodanom Tešićem.

 

- Nota upozorenja ambasade SAD našoj zemlji pre više meseci uručena je lično ministru spoljnih poslova, Ivici Dačiću, a u njoj se izričito navodi da je delovanje Slobodana Tešića (trgovina oružjem) direktna opasnost po međunarodnu stabilnost i bezbednost - rekla je narodna poslanica Marinika Tepić, na konferenciji za novinare.

Nakon toga, resorno ministarstvo Ivice Dačića demantovalo je navode Marinike Tepić.

- Povodom lažnih tvrdnji Marinike Tepić, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštava da je neistina da su SAD ikada uputile notu, niti je uručile ministru Ivici Dačiću ili bilo kome drugome u Ministarstvu spoljnih poslova o Slobodanu Tešiću.

Ipak, da poslednja bude od strane Ambasade SAD, pobrinuo se poznati voditelj Ivan Ivanović. On je preko Tviter naloga upitao Ambasadu da demantuje ili potvrdi navode Marinike Tepić.

- Vaša Ekselencijo, izvinjavam se na uznemiravanju. Da li biste bili ljubazni da, kao zvanični predstavnik Vlade USA, potvrdite ili demantujete postojanje i sadržinu dokumenta o kome je pričala Marinika Tepić? Izvinjavam se i novinarima, jer ne pitam o hrani. Hvala - napisao je Ivanović.

Da li očekivano ili ne, ali stigao je i odgovor od strane Ambasade SAD.

- Ivane, ti bar znaš bolje od većine da je neprimereno da Ambasada komentariše sadržaj privatnih sastanaka. Saopštenje koje je stiglo iz Vašingtona u ponedeljak jasno je stavilo do znanja da je korupcija ozbiljno pitanje za SAD i zabrinutost po tom pitanju smo više puta preneli Vladi Srbije adekvatnim kanalima. SAD podržavaju cilj Srbije da postane članica EU, a borba protiv korupcije je neodvojivi deo toga - napisano je sa zvaničnog naloga Ambasade.

Nakon toga, Ivanović je prokomentarisao ovu prepisku, navodeći da "Dačić laže".

- Eto, dobismo potvrdu da je Marinika Tepić govorila istinu i da Dačić laže. Možda, kažem možda, bi neki novinar mogao da prenese tu vest na nacionalnoj frekvenciji. Ako je nekome tamo ostao milimetar obraza. Ovi nezavisni neće, nije priča o kobajama - zaključio je Ivanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati