Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 12. 2019. 21:53 3

Imena poštara vise na "Zidu ponosa", ŽENE NAJBROJNIJE

"Što više udaraju na nas, bićemo složniji", to je poruka svih zaposlenih u obustavi rada u "Poštama Srbije", koji štrajkuju od 2. decembra kako bi izdejstvovali povećanje plata.

Ujedinjeni u istom cilju, da obezbede povećanje plata za najniže kvalifikovane radnike u tehnologiji, zaposleni u "Pošti Srbije" su se samoorganizovali i krenulu u borbu za budućnost, kako oni kažu, i opstanak. Jedan od njih, Marko Božić danas je pred kolegama u Kraljevu isekao vene, jer nije izdržao presiju u kojoj se zaposleni u štrajku nalaze.

Na stotine njih je već suspendovano, uz pesmu su išli po svoju kaznu, jer su odbili radne naloge ili prebačaj na druga radna mesta, kako bi pošta isporučivala penzije i pošiljke. Iste te nepotpisane radne naloge, okačili su na oglasnu tablu i nazvali je "Zid ponosa".

Ovim suspenzijama najviše su obuhvaćene pripadnice lepšeg pola, žene sa srednjom stručnom spremom koje rade u administraciji ili za šalterom, što naročito pogađa zaposlene u štrajku.

- Udarili su tamo gde najviše boli. Udarili su na naš lepši i nežniji pol. Na naše koleginice, drugarice, sestre, MAJKE. Majke, koje su se pobunile zarad budućnosti svoje dece i mogućnosti da ih prehrane - govore predstavnici radnika u štrajku.

U isto vreme, poštari na društvenim mrežama "kače" svoje fotografije dok su u obustavi i brojeve radnih jedinica, da bi svi imali pregled koje pošte rade minimalno, a koje ne uopšte.

Podsetimo, šalterska radnica na Voždovcu juče se rasplakala kada smo je posetili na radnom mestu i požalila se da je dolazila policija i, prema njenim rečima, vršila pritisak na zaposlene, popisivajući ko radi, a ko ne. 

Na društvenim mrežama kružili su snimci na kojima štrajkači pevaju pesmu Branka Kockice "U svetu postoji jedno casrtvo", i kako lice prekrivaju fotografijom sa likom Željka Samardžića, za koje su oni govorili da su fiktivno zaposleni u JP "Pošta Srbije", a poslovodstvo je to negiralo.

Među javnim ličnostima koji su se pominjali na listi fiktivno zaposlenih u "Pošti Srbije" nalaze se osim glumca Branka Milićevića Kockice i muzičara Željka Samardžića, još i starleta Tijana Ajfon i pevačica Jami, koji su takođe to demantovali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati