Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

11. 12. 2019. 21:12 0

Pošta Srbije: U štrajku 68 pošta gde se obezbeđuje minimum rada

Pošta Srbije je saopštila da su radnici nezakonito obustavili rad u 68 od ukupno 1.536 korporativnih i ugovornih pošta na teritoriji čitave Srbije i da poslovodstvo toj javnog preduzeća spovodi mere kako bi i u tim poštama bio obezbeđen minimum procesa rada.

Kako je navedeno, prvog dana uručivanja penzija na adresu penzionera, sa dovoljnim brojem poštara i dostavljača zaduženo je 54.598 penzija, i nastaviće se i naredna četiri radna dana, kako je planirano.

Juče je na šalterima pošta isplaćeno više od 140.000 penzija. Glavni poštansko logistički centar radi optimalno i pošiljke, uključujući i račune Telekoma i Infostana, otpremljene su opštim redom prevoza. Ostale pošiljke se distribuiraju u skladu sa utvrđenim prioritetima, ističe se u saopštenju Pošte Srbije.

Dodaje se da Pošta Srbije, kako ne bi dovela u pitanje obavljanje poverenih poslova od strane države, a koje predviđa Zakon o poštanskim uslugama, preduzima mere za uspostavljanje neometanog procesa rada i da postupa saglasno odredbama Zakona o radu i odredbama Кolektivnog ugovora, kao i Odluci o obezbeđijvanju procesa rada u uslovima otežanog funkcionisanja.

Povodom današnjeg samopovređivanja zaposlenog u pošti u Кraljevu, Pošta je navela da nadležni organi utvrđuje sve okolnosti, a po službenom protokolu zaposleni je hospitalizovan.

- Oštro osuđujemo tendenciozno izveštavanje i deljenje fotografija bolesnog kolege i nadamo se brzom oporavku. Zaposlenom je na raspolaganju psihološka i socijalna pomoć u okviru nadležne Službe za socijalnu zaštitu zaposlenih i zaštitne radionice, kao i socijalnog radnika u radnoj jedinici - piše u saopštenju Pošte.

Ukazano je i da su "netačni tendenciozni i neozbiljni napisi u medijima o angažovanju estradnih ličnosti u Pošti Srbije".

Deo zaposlenih u Pošti Srbije obustavili su rad 2. decembra i nisu prihatili ponudu poslovodstva da ukupna masa zarada od iduće godine bude povećana za 10 odsto i da najveću povišicu dobiju radnici sa najmanjim primanjima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati