Društvo i ekonomija

Lj. Stanković

08. 11. 2019. 10:02 0

"Zakon ne dozvoljava da se iz vrtića ispiše dete koje je već upisano"

Članica Predsedništva Stranke slobode i pravde Tatjana Pašić podsetila je danas da zakon ne dozvoljava da se iz vrtića ispiše već upisano dete, nakon tvrdnji Ministarstva prosvete da petogodišnja Marta M. iz Žitorađe nije upisana u vrtić zbog nedostatka prostornog kapaciteta. Roditelji su saznali da je dete izbačeno jer je otac politički aktivan.

Pašićeva, koja je inače vodila razgovor sa roditeljima, izjavila je da je "jasno da je direktor predškolske ustanove Srđan Pilović grubo prekršio zakon".

- Zakon ne dozvoljava da se iz vrtića ispiše, u ovom slučaju izbaci bilo koje dete koje je u vrtić upisano. Marta je u vrtić "Prva radost" krenula pre tri godine. Iz navedenog je jasno da je direktor predškolske ustanove Srđan Pilović svojim nehumanim postupkom grubo prekršio zakon. Zakon predviđa formiranje rang liste po jasno utvrđenim kriterijumima ukoliko nema prostornih kapaciteta za smeštaj sve zainteresovane dece. Međutim, to se odnosi samo na decu koja prvi put konkurišu za mesto u obdaništu, a ne za već upisanu decu - rekla je ona.

Članica Stranke slobode i pravde kazala je da će odgovorni za ovakve postupke odgovarati, kao i da je trenutno najvažnije da se Marta ponovo nađe među svojim drugarima.

- Pozdravljamo jasnu iskazanu nameru Ministarstva prosvete da se problem reši. Nažalost, kompromisno rešenje koje je dala prosvetna inspekcija, a to je da se grupe uvećaju za 20 odsto, opštinsko veće je, u nastavku svoje harange prema političkim neistomišljenicima, odbilo! Odgovorni za ovakve postupke će odgovarati, ali u ovom trenutku je najvažnije da se Marta ponovo nađe među svojim drugarima. To je važnije od svake politike. Pozivamo nadležne organe da preduzmu sve korake kako bi se to u najkraćem roku i desilo - zaključila je ona.

Podsetimo, prema tvrdnji Marije Milojević, devojčicine majke, njeno dete je izbačeno iz vrtića zbog političkog delovanja njenog muža za šta ona ima i svedoka.

- Imam svedoka da je zamenik opštine Žitorađa mom mužu poručio "tako mu i treba, da se nije bavio politikom dete bi mu sad išlo u vrtić - rekla je Marija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati