Tenis

M. Z.

10. 10. 2024. 11:34 3

Rafael Nadal objavio KRAJ KARIJERE!

Proslavljeni španski teniser Rafael Nadal odlučio je da završi profesionalnu karijeru, što je saopštio na društvenim mrežama.

Dakle, ostaće zapisano da se Nadal 10. oktobra 2024. zvanično povukao,a u emotivnom videu koji je objavio na nekoliko jezika se zahvalio svima. Čak je i na srpskom napisao "hvala vam".

Nadal se video porukom oprostio od tenisa:

"Pozdrav svima. Ovde sam kako bih vas obavestio da završavam profesionalnu karijeru. Realnost je da su iza mene neke teške godine, posebno poslednje dve.

Mislim da nisam mogao da igram bez limitacija. Ovo je naravno teška odluka, za koju mi je bilo potrebno određeno vreme da je donesem. Ali, u životu sve ima početak i kraj i mislim da je ovo pravo vreme da završim karijeru koja je bila dugačka i mnogo uspešnija nego što sam ikada mogao da zamislim.

Veoma sam uzbuđen što će mi poslednji turnir biti finale Dejvis kupa gde ću predstavljati svoju zemlju. Mislim da sam obrnuo ceo krug, jer mi je jedan od prvih uspeha u karijeri bilo igranje u finalu Dejvis kupa u Sevilji 2004. godine.

Osećam se veoma, veoma srećnim zbog svih stvari koje sam doživeo. Želim da se zahvalim celoj teniskoj industriji. Svima koji su deo ovog sporta, svim svojim kolegama, posebno mojim najvećim rivalima. Proveo sam mnogo sati sa njima i proživeo mnogo trenutaka koje ću pamtiti ceo život", rekao je Španac.

Tokom karijere je osvojio 92 titule, od kojih su 22 na grend slemovima. Takođe je osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama, i to u pojedinačnoj i u dublu, kao i pet Dejvis kupova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati