Tenis

[ Izvor: Sport klub ]

09. 10. 2024. 12:34 0

Senzacija: Nadal igra u Beogradu?

Uslov koji je David Ferer, selektor Španije u Dejvis kupu, stavio pred Rafaela Nadala, raspalio je špekulacije iza kulisa vrhunskog tenisa. Da podsetimo, Ferer je rekao da bi voleo da Rafu u singlu u borbi za Salataru, ali da on mora pre toga da odigra neki turnir.

Francuski portal „Mi volimo tenis“ kaže da se uveliko nagađa gde bi Nadal mogao da zaigra pre puta u Malagu u drugoj polovini novembra. Sa obzirom da se nigde još nije prijavio, Francuzi tvrde da je najveća dilema između prve dve nedelje novembra.

- Glasine o mogućnosti da Nadal, zbog Fererovog zahteva, igra pre finalnog turnira Dejvis kupa sve više dobijaju na intenzitetu. Mogućnosti nije mnogo, ali direktori turnira već sanjaju tu mogućnost - ističe ovaj portal.

Nadala za nedelju dana čeka egzibicija u Rijadu, gde je slobodan na startu a u polufinalu čeka pobednika meča Rune – Alkaras. Ako pobedi, onda će u finalu možda ukrstiti rekete sa Novakom Đokovićem, pod uslovom da on pre toga nadigra pobednika meča Medvedev – Siner.

 Međutim učešće u ovoj basnoslovnoj egzibiciji ima dve mane. Prva je da je to egzibicija, dakle nema onu takmičarsku napetost. Dobra je kao uvod u pravu formu, ali nije dovoljno dobra da bude jedini test. Drugo, čak četiri nedelje posle ostaju do završnice borbe za Salataru, a to je previše. Čak i ako Rafa dobro odigra u Rijadu, efekat će biti obrisan do prvog meča u Malagi.

 Zato je za njega najbolje da odigra neki od turnira pred Dejvis kup. Na završnom Mastersu ne može da igra a i on je preblizu, deli ih samo jedan dan. Pariski open u Bersiju je dve nedelje ranije, sigurno je da bi Rafa dobio vajld kard, ali je možda prejak. Sigurno je da on ne bi voleo da ponovo igra protiv Đokovića na početku. Ili protiv Alkarasa, Sinera…

Nadal je u prethodna dva gostovanja u Gradu svetlosti imao izuzetno teške žrebove, na Rolan Garos je već u prvom kolu eliminisan od Aleksandra Zvereva, a na olimpijskom turniru u drugoj rundi od Đokovića. Njemu treba više mečeva od jednog ili dva, a u Bersiju će biti puno asova koji mogu odmah da ga pošalju na Majorku.

Zato se pretposlednja nedelja ATP sezone verovatno nazire kao najbolja mogućnost. U toj nedelji su turniri u Beogradu i Mecu, pa sledi nedelja pauze dok se igra u Torinu a onda završnica u Malagi.

- Svi mi znamo da Španac nije veliki ljubitelj igranja u dvoranama, ali znamo i da će, ako je to uslov da igra za reprezentaciju, tako i uraditi. Nadal ima jak osećaj dužnosti - ističe portal „Mi volimo tenis“.

Sve ovo zvuči veoma logično, ali da li je i tačno, pokazaće vreme. Niko ne zna tačno kakva je sada situacija sa zdravljem kralja šljake, a ne zna ni da li bi došao da igra pred svojim najvećim rivalem ili bi izabrao možda manju tenziju u Mecu. Jedno je sigurno, ako želi da osvoji Salataru u jednoj od glavnih uloga, a ne kao epizodista, moraće negde da igra u narednih mesec dana.

 I Beograd i Mec će čuvati jednu vajld kartu do kraja, mada naravno, Đorđe Đoković, kao direktor našeg turnira, baš kao i njegov kolega iz francuskog, sigurno bolje od nas znaju pravo stanje stvari.

Prvi rival Španije u Dejvis kupu je Holandija u četvrtfinalu. Mogući suparnici u polufinalu su Nemačka i Kanada dok bi u finalu mogao da usledi obračun sa braniocima titule, Italijom. Nadal je četiri puta osvajao Salataru. Poslednji meč u ovoj sezoni je odigrao protiv Đokovića na OI krajem jula.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati