Tenis

[ Izvor: Sportklub ]

08. 10. 2024. 18:47 0

Nole: Nastavljam da igram, najveći turniri ostaju prioritet

Ako se negde izvan Srbije Novak Đoković oseća kao kod kuće, onda je to Kina. Stanovnici ogromne zemlje na istoku ne kriju koliko obožavaju najboljeg tenisera svih vremena, a on to odlično oseća. Novak najavljuje da će mu najveći turniri ostati prioritet i u narednoj sezoni.

Ako se negde izvan Srbije Novak Đoković oseća kao kod kuće, onda je to Kina. Stanovnici ogromne zemlje na istoku ne kriju koliko obožavaju najboljeg tenisera svih vremena, a on to odlično oseća.

- Uvek želim da dobro igram u Kini i verujem da su moji rezultati najbolji dokaz kako se ovde osećam. Uvek sam imao velike uspehe, kako u Pekingu, tako i u Šangaju. To je nesumnjivo posledica ljubavi, poštovanja i podrške koju uvek dobijam od kineskog naroda. Moja veza sa njima je duboka, pet godina bez igranja u Kini su zaista mnogo i veoma je verovatno da dogodine ponovo dođem.

Nole je najuspešniji teniser na oba velika kineska takmičenja. U Pekingu je šest puta igrao i svih šest puta osvojio titule. U finalima nikada nije izgubio set. U Šangaju je rekorder sa četiri trofeja a tu je osvojio i svoj prvi pehar na završnim Mastersima 2008.

- Ne znam šta će mi ponuditi naredna sezona u vezi takmičarskog kalendara, ali znam da i dalje želim da igram. Moram da vidim kako će se moje telo osećati, ali i dalje pravim planove za budućnost da nastavim da igram, da mi najveći turniri budu prioritet. Zaista bih voleo da nastavim da dolazim u Kinu, bar na jedan turnir, zbog neverovatne energije i ljubavi koju ovde osećam.

 Nole i dalje igra sa povezom oko operisanog kolena iako je u jednom periodu prestao da ga nosi.

- Dobro se osećam. Verujem da mi pomaže činjenica da sam igrao malo turnira i da sam zato svež. Mogu da izdržim duge partije i ono što sledi. Dobro se oporavljam, nekoliko dana pauze takođe pomaže mom telu. Sa druge strane, nije idealno imati dva slobodna dana kao sada, ne želim da pravim duge pauze. Dobro se osećam i jedva čekam naredni meč – objasnio je Đoković koji zbog lošeg vremena nije igrao od subote.

Lako je izašao na kraj sa Flaviom Kobolijem.

- Igrao sam na visokom nivou od početka. Imao sam jasan plan igre, šta radiiti i kako to izvesti. Prvi put sam igrao protiv Kobolija, ali sam ga gledao dan ranije. Bio je umoran od dugog meča protiv Vavrinke, zato protiv mene nije imao oštrinu.

- Posle dva laka seta protiv Kobolija jedva čekam meč protiv Safijuljina koji odlično igra na brzim terenima. Igrali smo dva puta, poznajem njegov kvalitet i to što može da uradi na terenu – istakao je Đoković koji je bez izgubljenog seta protiv ruskog igrača.- Voli brz tenis, tako da moram da budem veoma koncentrisan.

Mogući rivali u četvrtfinalu su Grigor Dimitrov i mladih Čeh Jakub Menšik, u polufinalu bi mogao da zapreti Aleksander Zverev, dok bi finale moglo da bude spektakularno. U drugom delu žreba su Janik Siner, Karlos Alkaras i Danil Medvedev.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati