Tenis

[ Izvor: Mediji ]

01. 10. 2024. 16:07 1

Prvi na drugog za trofej u Pekingu: Siner ide na Alkarasa

Novi lideri svetskog tenisa, dok Novak Đoković još uživa na olimpijskim lovorikama, Janik Siner i Karlos Alkaras boriće se za trofej na turniru u Pekingu.

Prvi i drugi teniser sa svetske liste (Alkaras osigurao skok preko Zvereva) igraće za pehar, pošto su protutnjala do finala. Dok je Alkaras sa 2:0 pobedio Danila Medvedeva, Siner je posle toga savladao domaćeg tenisera Junčaoketea Bua, 96. igrača planete, koji je bio najveća senzacija turnira u glavnom gradu Kine - 6:3, 7:6.

Nije uspeo Bu da napravi novo veliko iznenađenje, ali može da bude ponosan zbog otpora koji je pružio prvom teniseru sveta. Nešto malo više od dva sata trajala je borba, a Kinez je pogotovo u drugom setu bio potpuno ravnopravan rival.

Bio je Bu dobar i u prvom, ali je Sineru jedan brejk, kojim je poveo 4:2 bio dovoljan da osvoji set. Kinez je propustio veliku priliku u gemu pre toga, jer je imao tri brejk lopte i nije uspeo nijednu da iskoristi.

U drugom setu Siner je u dva gema imao šanse da oduzme servis protivniku, nije uspeo, pa je otišlo u taj brejk. A tamo je Italijan došao do ubedljve prednosti od 6:1, koju je Bu uspeo samo da malo ublaži (7:3).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati