Tenis

[ Izvor: Mediji ]

17. 09. 2024. 07:39 0

Umrla teniska legenda zaslužna za 24 grend slem titule

Robert Lansdorp, legendarni teniski trener, preminuo je u 85. godini, ostavljajući za sobom impresivan trag u svetu tenisa.

Lansdorp je bio zaslužan za uspeh brojnih tenisera, uključujući čitav niz igrača i igračica koji su postigli vrhunske rezultate.

Trenirao je četvoro svetskih brojeva jedan: Pita Samprasa, Lindzi Devenport, Mariju Šarapovu i Trejsi Ostin. Svi, osim Šarapove, već su članovi Međunarodne teniske kuće slavnih, dok se očekuje da će i ona uskoro biti primljena.

Poznat po svojoj disciplini i metodama, Lansdorp je razvio specifične vežbe, poput one pod nazivom "20", u kojoj su učenici morali da izvedu 20 savršenih udaraca zaredom.

Njegov pristup se temeljio na ponavljanju i tehničkoj preciznosti, što je mnogim igračima pomoglo da postignu uspeh na grend slem turnirima, od kojih su njegovi učenici osvojili ukupno 24.

Lansdorp je bio poznat i po sposobnosti da igračima šalje loptice različitih brzina i spinova iz korpe, što je značajno doprinosilo njihovoj pripremi za vrhunski nivo tenisa. Njegovo nasleđe u sportu i dalje će živeti kroz igrače koje je trenirao i kroz principe koje je ostavio iza sebe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati