Tenis

[ Izvor: Mediji ]

07. 09. 2024. 09:32 0

Milijarderka u finalu US Opena

U muškom finalu US Opena Amerika će navijati za Tejlora Frica, a u ženskom za Džesiku Pegulu! I dok će se Fric sastati sa prvim na ATP listi Janikom Sinerom, Džesika Pegula će igrati protiv Arine Sabalenke, pošto je već ranije eliminisala Igu Švjontek.

Počela je Pegula pobedom protiv zemljakinja Šelbir Rodžers i Sofije Kenin, zatim je savladala Buzas Maneiro iz Španije, pa Ruskinju Dijanu Šnajder. U četvrtfinalu je rutinski u dva seta dobila Igu Švjontek, a u polufinalu nakon što je pregažena u prvom setu uspela je da savlada Karolinu Muhovu.

Sada će u finalu probati da se osveti Arini Sabalenki za poraz u finalu Sinsinatija pre nekoliko nedelja, a ukoliko pobedi, dodaće još nekoliko miliona na već osvojenih 14.000.000 dolara u karijeri. Ipak, novac joj ne znači, zato što je ona ubedljivo najbogatija teniserka na turu, a njeno bogatstvo je mnogo veće i od Novakovog!

Džesika Pegula je ćerka Terija Peguje, američkog magnata čije se bogatstvo procenjuje na nekoliko milijadi dolara. Poslednji put je procenjen na 3.600.000.000 dolara, a novac je pre svega zaradio prodajom prirodnog gasa. Kapital uzet u realnoj ekonomiji on troši na sport i to najmanje na ćerku. Kupio je sve moguće klubove iz rodnog mesta Bafala pa je tako vlasnik NHL franšize Bafalo Sejbresa, NFL tima Bafalo Bilsa, kao i razvojnog tima Sejbresa. Uz to poseduje ženski hokej tim iz Bafala i dve lakros ekipe! Ipak najveća investicija u sportu mu je to što je vlasnik Bafalo Bilsa, NFL tima koji je uspeo da kupi 2014. godine kada je njegov protivkandidat za kupovinu deonica bio niko drugi nego Donald Tramp!

- Tenis je moja stvar, to je moj posao i karijera. To je nešto što je odvojeno od života mojih roditelja koji nemaju pravo da se mešaju i da mi kažu šta mogu, a šta ne, da radim na terenu - rekla je Pegula kada su je pitali o porodičnom bogatstvu. Ona će posle finala, pobedila ili ne, biti treća na VTA listi. Na grend slemovima nikada nije stigla dalje od četvrfinala, a sada se nada prvoj grend slem tituli. Probila se nešto kasnije, tek sa 26 godina je ušla u sam vrh tenisa, a sada ima 30.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati