Tenis

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

21. 08. 2024. 08:06 12

Pobuna zbog Janika Sinera: Teniseri neće da ćute...

Italijanski teniser Janik Siner bio je dvaput pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol, međutim to se čuvalo u tajnosti sve od marta, da bi pravo niotkuda posle pet meseci stiglo saopštenje u kome se ističe da "nije kriv". Siner može neometano da nastavi da se takmiči, kao što je to bio slučaj i do sada, pošto je nedozvoljenu supstancu uneo "slučajno", a način na koji je sve bilo zataškano iznervirao je brojne njegove kolege koje su javno istupile.

Najoštriji od svih bio je Nik Kirjos, koji je tražio da Sinera izbace iz tenisa na dve godine, dok je još mnogo tenisera i teniserki na društvenim mrežama reagovalo i dalo svoj sud na ovu temu. Jednostavno, mnogi uviđaju da Janik Siner ima "protekciju" za razliku od nekih drugih igrača koji su bili uhvaćeni u istoj ili sličnoj stvari, a pred njima su bili meseci, pa i godine agonije.

Tako je kanadski teniser Denis Šapovalov odmah istupio i na Tviteru je napisao:

- Različita pravila za različite igrače... Ne mogu da zamislim kako se svaki teniser koji je bio suspendovan zbog nedozvoljene supstance sada oseća - naveo je Kanađanin, dok je francuski as Luka Puj imao takođe sličan stav - nije problem u samom Sineru nego u tome da ne postoje isti kriterijumi za sve igrače: "A, možda da vi prestane da nas pravite ludima?".

Britanski teniser Lijam Broudi ušao je u raspravu na Tviteru:

- Bilo da se Siner dopingovao ili ne... Ovo nije pošteno. Mnogi teniseri prolaze kroz iste stvari i moraju da čekaju mesece ili godine da dokažu nevinost. Ovo ne izgleda dobro - napisao je i pokrenuo burnu diskusiju na mrežama.

- Ovo je presmešno... Steroidi iz druge ruke preko masaže? ATP samo gleda na igrače koji im donose novac. Dobro za biznis, ali loše po transparentnost i integritet - dodao je Tenis Sandgren, kome su se pridružili još i Mute, Kifer i mnogi drugi teniseri.

Što se tiče teniserki, reagovala je Tara Mur:

- Izgleda da je bitan samo imidž vrhunskog tenisera - napisala je ona i dodala da očigledno sve zavisi od "mišljenja ljudi na vrhu" koji su subjektivni, dok je Darija Kasatkina preko "lajka" izrazila neslaganje sa ovakvom odlukom ATP.

Za sada, Janik Siner se nije oglasio sem pripremljenim PR saopštenjem, a videćemo kako će reagovati kada ga mediji budu "rešetali" za vreme US Opena. Ako budu hteli...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati