Tenis

Direktno.rs

19. 08. 2024. 07:24 1

Nadal odložio odluku o nastavku karijere

Rafael Nadal je posle poraza od Novaka Đokovića u drugom kolu olimpijskog turnira izjavio da će posle pariskog takmičenja doneti odluku da li nastavlja karijeru ili se povlači. Već dve nedelje ceo sportski svet iščekuje da čuje šta je kralj šljake izabrao, a on se - predomislio.

- Ne žurim da odlučim o mojoj budućnosti - objasnio je novinaru španske "Marke" na gostovanju Real Madrida Majorci.

- Ono što je sigurno je da ću igrati na Lejver kupu a posle ćemo videti.

Dvoboj Tima sveta i Tima Evrope je zakazan za oko mesec dana u Berlinu. Reč je o egzibiciji koja ne zahteva maksimalne napore. Uostalom, Rodžer Federer je baš na Lejver kupu pre dve godine odigrao poslednji meč, i to u dublu sa Nadalom.

Iako postoji mogućnost da i Rafa odabere sličan scenario, ipak je manje realno. Za Federera je bilo logično da se tu povuče, jer je on suvlasnik takmičenja, a da čeka Vimbldon naredne godine bilo je predugo. Sa druge strane, Španiju do kraja godine čeka Dejvis kup, i to na domaćem terenu, tako da je mnogo logičnije da Nadal - ako tako odluči - proslavi odlazak u penziju kod kuće.

Inače, Real nije uspeo da ode kući slavljenički, Majorka mu je otela jedan bod (1:1), što nije pokvarilo Nadalu raspoloženje.

- Mogao sam da vidim dobru fudbalsku utakmicu dve ekipe za koje navijam. Remi je pravedan ishod - istakao je Rafa posle duela u Palma de Majorci. Njegov Manakor, u kome je rođen i gde i dalje živi, nalazi se na drugom kraju ovog ostrva.

Poznat kao veliki zaljubljenik u fudbal i navijač Reala, dao je mišljenje o prvom kolu nove sezone.

- Ovog leta je bilo Evropsko prvenstvo i mogao je da se primeti umor igrača u drugom poluvremenu i zbog velike vlage - objasnio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati