Tenis

[ Izvor: Sport Klub ]

11. 06. 2024. 20:50 0

Federer: Nisam Đokoviću ukazivao poštovanje kakvo zaslužuje

Stvorili su veliko rivalstvo. Uz Rafaela Nadala činili su neverovatnu veliku trojku svetskog tenisa. Rodžer Federer i Novak Đoković priredili su neke neverovatne mečeve, a Švajcarac priznaje da u početku nije baš poštovao Srbina onoliko koliko misli da je trebalo.

- Prvi put smo igrali u Monte Karlu (2006. Federer pobedio 6:3, 2:6, 6:3, prim. aut.) i otišao sam sa terena sa mišlju "da, dobar je". Čak i tada postojao je izvesni "hajp" oko njega, ali ja nisam bio ubeđen. Nisam mu pružio poštovanje kakvo je zaslužio, zbog tehničkih mana. Ali je onda te stvari doveo na visok nivo i postao neverovatno čudovište od igrača - rekao je Federer.

Sam je priznao ono što se odavno znalo, da su njegovi navijači percipirali Novaka kao nekoga ko je "upao na žurku" dok su uživali u rivalstvu Federer - Nadal.

- Mislim da je za moje i Rafine navijače on "partibrejker". Bilo je mnogo ljubavi prema Rafi i meni, pa kada je Novak naišao, mnogi navijači su rekli "ne treba nam treći čovek, srećni smo sa Rafom i Rodžerom". Moji navijači su smatrali da nekako lako sve to nosim, a onda je došao Novak sa snažnom ličnošću i neverovatnom glađu i željom za pobeđivanjem po svaku cenu. Mislim da je taj odnos Novaka sa navijačima bio okidač za njega. Taj njegov dubok fokus mnoge je zaplašio. Malo i nije shvaćen. Kada skinem omotač medija, igre, i zapitamo se ko je on, vidim izvesne vrednosti. Znam da je mnogo brižan i vezan za porodicu.

Federer je od 2009. do 2022. bio rekorder po broju grend slem titula (20). Ali su ga u međuvremenu prestigli Rafael Nadal (22) i Novak Đoković (24), koji je pride i srušio njegov rekord po broju nedelja na mestu broj 1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Aplauz

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati