Tenis

Direktno.rs

10. 06. 2024. 09:18 0

Četiri vize za srpske tenisere za Pariz

Zvaničan broj putnika srpske ekspedicije za Olimpijske igre je na današnji dan 91. A, već za koji dan će se znati koliko će ih biti više kada se izjasne teniseri ko sve želi da ide u Pariz.

Najnovija ATP i VTA liste su finalne kada je u pitanju raspodela mesta za Olimpijske igre. I kada su muškarci tema, Srbija bi mogla da ima maksimalan broj igrača - četvoricu.

Normu da igraju na OI izborili su Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Jedino je pitanje ko od njih želi da se takmiči u Parizu, jer su dvojica prethodnih dana istakla da nisu sigurna da će putovati u "grad svetlosti".

Što se tiče Novaka Đokovića, tu je sve jasno: ekspresno je operisao povređeni meniskus da bi se oporavio do početka Igara. Dušan Lajović je takođe putnik na Igre, ali...

Laslo Đere se nedavno izjasnio da će preskočiti Pariz.

- Najverovatnije neću igrati u Parizu zbog svega što se dešavalo. Sada mi je primarni cilj da završim godinu u top 100 - rekao je Đere tokom Rolan Garosa.

A, ni Kecmanović nije siguran da će se uputiti ka prestonici Francuske.

- Ne znam još, nisam siguran ni da li ću ući. Zavisi od toga koliko ću ranije znati jesam li se kvalifikovao, moram da se prijavim i za druge turnire, pa ćemo videti - istakao je Kecmanović.

Redosled poteza sada je takav da kada zvaničan dopis stigne u Teniski savez Srbije i Olimpijski komitet Srbije, rok je od pet dana da se dostavi konačan spisak učesnika, odnosno ko od kvalifikovanih igrača hoće da učestvuje na Igrama. Tada će se definitivno znati koliko će tenisera biti u srpskoj ekspediciji.

Kada su teniserke u pitanju, ovog puta Srbija neće imati predstavnice. Najbolje rangirana naša teniserka je Olga Danilović, koja je od ovog ponedeljka 107. na svetu, ali to nije dovoljno da bi se kvalifikovala za Pariz. Pre četiri godine u Tokiju igrala je Nina Stojanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Da ne pokvasi šapice

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati